Ondernemend

Derde vestiging Spacewinner in Deventer

DEVENTER – Spacewinner Deventer heeft zijn deuren geopend. Het self storage-bedrijf van de familie Kleine Snuverink, met ook vestigingen in Enschede en Zwolle, is gevestigd in het voormalig distributiecentrum van Wolters Kluwer aan de Hanzeweg 52. De vestiging herbergt 400 opslagruimten, met de mogelijkheid om uit te breiden naar 1200 ruimten.

Spacewinner biedt op de Deventer locatie ook twee kantoren van ieder 150 vierkante meter aan voor de verhuur. Het bedrijf mocht al voor de opening verschillende klanten verwelkomen. Behalve particulieren die tijdelijk opslag zoeken, gaat het ook om zakelijke huurders, onder wie de ondernemers achter St. Tropez en St. Maxime die er hun terrasmeubilair stallen, maar ook verschillende binnenstadwinkeliers en webshops, zoals VERA Shutters uit Epse. “Ik ben blij dat we na enkele jaren van voorbereiding nu open kunnen”, zegt Joost Kleine Snuverink, directeur van Spacewinner. “Om zoiets te kunnen doen in je eigen woonplaats maakt het extra mooi.”

Trots op locatie
Kleine Snuverink is zeer te spreken over de locatie, aan een centrale toegangsweg en met goede ontsluiting naar de A1. “Door de ruimte om het gebouw is het makkelijk aan te rijden en hebben onze klanten veel bewegingsvrijheid. Ook is er voldoende ruimte voor eventuele toekomstige ontwikkelingen.” De rijke, Deventer historie past het familiebedrijf goed. “Ik ben er trots op dat wij deze locatie, bij veel Deventenaren bekend omdat ze er een baan of bijbaantje hebben gehad, nieuw leven in mogen blazen.” De gemeente heeft afgelopen jaren de Hanzeweg gerevitaliseerd en er zijn volop plannen voor herontwikkeling in de buurt.

Verduurzaming
Het gebouw zelf is dertig jaar oud. “Het is zeer solide gebouwd, met een goede schil”, zegt de geboren Tukker, die inmiddels zeven jaar trotse inwoner van Deventer is. “Hierdoor was het zeer geschikt om omgebouwd te worden. Veel duurzamer dan nieuwbouw.” Kleine Snuverink heeft geïnvesteerd in verduurzaming. Zo heeft hij het pand volledig voorzien van ledverlichting en gebruikt Spacewinner gas alleen om het pand vorstvrij te houden. Verwarming gebeurt verder elektrisch (groen en grijs). “De besparing ten opzichte van de oude situatie is gigantisch. In 2022 investeren we in zonnepanelen. Daarmee zijn we er nog lang niet, maar het is een mooi begin.”

In Overijssel gaat Spacewinner de strijd aan met enkele landelijk opererende ketens. Met succes, zo blijkt wel uit de uitbreiding naar Deventer. “Onze werkwijze past hier: geen onzinaanbiedingen, geen hoge kortingen, maar altijd en direct de beste deal. We zien nog volop mogelijkheden om te groeien in Oost-Nederland.” Voor meer informatie: spacewinner.nl.