Ondernemend

Cigkoftem Deventer verkoopt alleen vegetarische lekkernijen

DEVENTER – Bijna acht jaar geleden begon Hasan Uzun met Cigkoftem Deventer in de Nieuwstraat. Het bijzondere aan Cigkoftem is dat er alleen maar vegetarische en veganistische producten worden aangeboden waarvan Cigkoftem, een origineel Turks gerecht, het belangrijkste product is.

Cigkoftem is overigens niet alleen de naam van een gerecht, maar ook de naam van de streetfoodketen die in Duitsland is opgericht. Vandaaruit heeft het concept zich over Europa verspreid, met nu al meer dan 25 zaken in Nederland.

Cigkoftem
Cigkoftem is ons hoofdproduct, vertelt Hasan. “Hier verkopen we het meeste van. De veganistische variant wordt gemaakt op basis van fijngemalen tarwe. Samen met gedroogde Turkse peper, tomatenpuree en 18 verschillende soorten specerijen, wordt dit gekneed tot een zachte massa. Daarnaast verkopen we ook producten als falafel, kofte met tarwe als basis en gevuld met groente, Turkse pizza’s, burgers en met rijst gevulde wijnbladeren. Allemaal vegetarische gerechten.”

Turks ijs
“Een heel bijzonder product in ons assortiment is Maras-ijs”, aldus Hasan. “Dat is traditioneel Turks ijs gemaakt van geitenmelk. Dit ijs is zo hard van samenstelling dat, eenmaal uit de diepvries, het pas na een aantal uren begint te smelten. Het is echt superlekker, en niet te vergelijken met de ijssoorten die je hier kunt krijgen. Het is heel goed te combineren. Baklava met wat Maras-ijs erop, dat is verrukkelijk!”

De vegetarische markt wordt steeds groter, merkt Hasan, die inmiddels ook in Apeldoorn een zaak heeft geopend in winkelcentrum Hart van Zuid. “Er komt steeds meer aanbod qua producten en we trekken ook steeds meer klanten.” Bij Cigkoftem kun je uiteraard afhalen, maar ook ter plekke consumeren. Online bestellen kan ook via www.cigkoftemdeventer.nl

Actie
Lezers van Nieuwsblaf Stedendriehoek krijgen tegen inlevering van dit artikel 10% korting op hun bestelling bij Cigkoftem. Deze actie loopt tot en met 15 september.