Ondernemend

Begraven in verbondenheid met de natuur

Bij het nadenken over een afscheid en het regelen van een uitvaart maak je bewuste keuzes. Zo ook voor het natuurbegraven op een natuurbegraafplaats. Het lichaam wordt hierbij zo puur mogelijk teruggeven aan de aarde.

Natuurkisten, lijkwaden, draagplanken of baren en urnen moeten bij natuurbegraven volledig biologisch afbreekbaar zijn. Natuurkist.nu levert ambachtelijke kisten en planken of baren. Daarnaast kun je hier ook terecht voor uitvaarttextiel. Deze omhullen de overledene waardig bij het afscheid, iets dat de toenadering en het contact met de overledene vergemakkelijkt tijdens het laatste afscheid.

“Onze producten zijn eenvoudig van vorm en zijn bovendien ook geschikt in voor een traditionele manier van begraven of cremeren. Er worden natuurlijke materialen gebruikt, waardoor geen enkele kist hetzelfde uiterlijk heeft. Elke kist is een uniek exemplaar. Een natuurproduct kan als gevolg van temperatuurverschil een barst of scheur in de massieve planken tonen. Dit is geen beschadiging, maar juist het bewijs dat er met natuurlijke, massieve materialen wordt gewerkt. Uiteraard zijn al onze kisten vrij van spijkers, schroeven en nieten.”

Koestermandjes
Als tijdens de zwangerschap blijkt dat je kindje is overleden, dan staat je wereld stil. Intens verdriet en ongeloof overheerst. “Om liefdevol afscheid te kunnen nemen leveren wij koestermandjes en koesterkistjes. Deze koestermandjes en koesterkistjes zijn geschikt voor de watermethode, ook wel ‘water opbaren’ genoemd. Zoals de naam koestermandjes al zegt, leveren wij mandjes waarin je kindje nog te koesteren is, iets dat in de dagen voor het definitieve afscheid zeer belangrijk is.”

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van Natuurkist.nu of Koestermandjes.nl? Neem dan een kijkje op de website of neem contact op via telefoon of e-mail.
Er wordt gewerkt vanuit de Achterhoek in Oost-Nederland, maar levering is mogelijk in het grootste deel van Nederland.

Natuurkisten Achterhoek
Hogeweg 7a
7055 AJ Heelweg
06 – 812 833 87 / 06 – 1244 8345
info@natuurkist.nu / info@koestermandjes.nl