Ondernemend

Altijd met een bos verse bloemen de deur uit

DEVENTER –  Nog maar een half jaar was de spiksplinternieuwe bloemenzaak van de 22-jarige Susan Stoevenbelt geopend, toen het coronavirus om de hoek kwam kijken en de mensen een flinke tijd van de straat hield. Maar dat hield Susan niet tegen. Met een gezonde dosis creativiteit heeft ze naar mogelijkheden gekeken en ze heeft dan ook onder andere heel wat bossen bloemen bezorgd bij mensen thuis.

Inmiddels zijn de straten weer goed gevuld met bezoekers en velen weten de sfeervolle bloemenwinkel te vinden. Dat is ook niet moeilijk, gezien de fraaie locatie in de Walstraat. De bloemen die hier worden verkocht zijn altijd kraakvers, zodat je lang plezier hebt van je aankoop. “Voor ieder bloemstuk kunnen mensen bij mij terecht; trouw- en rouwwerk, maar ook voor een vrolijk en zomers veldboeket. En natuurlijk kunnen ook bedrijven hier terecht voor bloemarrangementen. Ik heb dus echt voor iedereen wat geschikts.”

“Kleine plantjes worden vanzelf groot”
Susan werkt al heel wat jaren in de bloemenbranche. “Je kunt zoveel met bloemen doen! Of je een cadeautje voor iemand zoekt, of iemand wil verrassen met een groot of klein boeket, het kan hier allemaal.” Naast bloemen kun je bij Susan ook terecht voor planten. “Ik heb vooral kleinere planten. Ze worden – afhankelijk van de soort – namelijk vanzelf groot!” Elke week komen er nieuwe planten binnen, dus het loont zeker om regelmatig een kijkje te nemen in de winkel.

Het geheim van mooie bloemen op de vaas
Een goede bos bloemen staat flink wat dagen te stralen in de vaas. Tenminste, als je de bloemen goed verzorgt. “Vervang regelmatig het water en snijd de bloemen schuin af. Dus niet de stelen knippen met de (snoei)schaar! Zoek een goede plek voor de bloemen, dus niet op de tocht of in de volle zon.” Met deze tips geniet je zo lang mogelijk van je bloemen.

Susan Bloemen is te vinden in de Walstraat op nummer 36. Website: www.susanbloemen.jouwweb.nl, e-mail: bloemensusan@gmail.com en telefoon: 06 12774745 (ook WhatsApp)