Stedendriehoek

Omloop van Gorssel voertdoor prachtige natuur

GORSSEL – Wieler Toer Club Gorssel houdt op zondag 20 augustus voor de 33e keer de Omloop van Gorssel, een groot ééndaags fietsevenement waar liefhebbers uit de wijde omtrek aan meedoen. Er zijn routes voor mountainbikers (MTB) en racefietsers.

Vanwege de goede organisatie mag de Omloop zich, met een waardering van drie sterren door de fietsersbond NTFU, een NFTU Klassieker noemen. De Omloop van Gorssel kent zowel tochten over verharde wegen (60 en 100 kilometer) als twee MTB-afstanden (29 en 45 kilometer). Alle routes gaan langs de mooiste plekjes van de Achterhoek, de prachtige Holterberg en de bosrijke gebieden van Salland.

Er kan gestart worden tussen 8.00 en 10.30 uur. De 60-kilometertocht is geschikt voor het sportieve gezin, maar de racefietser kan hier eveneens zijn hart ophalen. De 100 kilometer is een tocht voor de sportieve (race)fietsers langs de mooiste plekjes, met uitdagende beklimmingen. De MTB-route van 29 kilometer is nog vrij nieuw in het programma en zeer geschikt voor de jeugd. Voor sportieve MTB-ers is er een uitdagende 45-kilometertocht uitgezet.

Bij Stayokay De Kleine Haar kan na afloop gezellig worden nagepraat in de fraaie tuin of in het Noorse jachthuis. Er kan worden verkleed en gedoucht, het afspuiten van de fiets is mogelijk en er is voldoende parkeerruimte.

Deelname aan de tochten is voor de jeugd tot vijftien jaar gratis. Deelnemers van vijftien jaar en ouder betalen 5 euro (4 euro voor TFK-houders). Inschrijven voor de tocht kan op de startlocatie bij Stayokay De Kleine Haar, Dortherweg 34 te Kring van Dorth (via Scan&Go). Voorinschrijven is niet mogelijk.  Meer informatie over WTC Gorssel en de Omloop van Gorssel is te vinden op de website www.wtcgorssel.nl en www.facebook.com/WTCGorssel