Stedendriehoek

Oekraïense kinderen zoeken vakantiegezin in Overijssel

DEVENTER/REGIO – Al ruim zestig jaar organiseert Europa Kinderhulp reizen voor kwetsbare kinderen uit Europa. Zij verblijven dan enkele weken bij Nederlandse vakantiegezinnen. Voor komende zomer zijn er momenteel nog niet genoeg gezinnen om alle kinderen een plekje te kunnen bieden.

In Overijssel is de stichting specifiek op zoek naar mensen die een kind uit Oekraïne een paar weken als logeetje willen uitnodigen bij hen thuis. Daarnaast zijn ook gezinnen voor kinderen uit het Duitse Schneeberg en Delitzsch van harte welkom. Er wordt ook nog gezocht naar gezinnen voor enkele Oostenrijkse en Nederlandse kinderen.

De kinderen die in aanmerking komen voor een vakantie, leven onder sociale en/of financieel moeilijke omstandigheden. Ze komen uit verschillende Europese landen. Veel vakantieouders nodigen de kinderen al jaren achtereen uit, waardoor er een hechte band kan ontstaan. Maar er zijn elk jaar ook weer nieuwe kinderen voor wie een fijn vakantiegezin gezocht wordt. Tijdens de vakantie gaat het niet om dure uitjes, maar om tijd en aandacht. Lekker een stuk fietsen, samen knutselen of een middagje zwemmen; het zijn de kleine dingen die het doen.

Lijkt het jou leuk om deze zomer een kwetsbaar kind een onbezorgde zomer te geven? Kijk dan op www.europakinderhulp.nl voor meer informatie. Hier vind je ook de vakantiedata voor de verschillende kinderreizen.