Stedendriehoek

Nominaties voor Promotieprijs

Het kunstwerk ging vorig jaar naar binnenstadsmanager Peter Brouwer

DEVENTER – De top 5 genomineerden voor de Deventer Promotieprijs 2022 zijn bekend. De kanshebbers zijn, in willekeurige volgorde: Kees van Wonderen (trainer Go Ahead Eagles), Mieke Conijn (directeur IJsselbiënnale en Kunstenlab), Gabriël Bosch en Meindert Pesman (1618Vastgoed), het Team van Matz Carwash en Jurgen van Workum, eigenaar van Hotel Finch.

De Deventer Promotieprijs wordt sinds 1995 jaarlijks georganiseerd door Deventer Marketing en uitgereikt door wethouder Thomas Walder. Twee jaar geleden won rapper Snelle (zie foto). De prijs bestaat uit een kunstwerk dat voor de winnaar persoonlijk wordt gemaakt door de Deventer edelsmeden van MinkKoot. De uitreiking vindt dit jaar plaats tijdens het Deventer Citymarketing Event op maandagavond 25 april in de Bergkerk. Tijdens dit evenement staat de marketing en promotie van Deventer centraal.

Belangrijke bijdrage aan bekendheid Deventer

De jury heeft dit jaar uit de lijst van genomineerden een Top 5 selectie gemaakt. “We vinden dat naast de winnaar ook de andere genomineerden erkenning verdienen voor hun ambassadeursrol voor Deventer. Daarom maken we nu de Top 5 van de genomineerden bekend. Deze mensen en organisaties leveren allemaal een belangrijke bijdrage aan het bekender maken van Deventer als prettige plek om te leven, werken, leren en ontspannen”,  aldus Carlijn Leenders, directeur van Deventer Marketing, die samen met Thomas Walder de jury vormt. Aan het eind van de avond worden de vijf genomineerden het podium opgeroepen en wordt de winnaar van de Deventer Promotieprijs 2022 bekend gemaakt.

De Deventer Promotieprijs wordt dit jaar voor de 28ste keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder meer: Rapper Snelle, interieurwinkel Carlos in Huis, Saxion, Bussink Koek, Theater Bouwkunde, NV Bergkwartier, Go Ahead Eagles en Özcan Akyol. Vorig jaar ging de Deventer Promotie Prijs naar binnenstadsmanager Peter Brouwer.