Stedendriehoek

Nóg fijner fietsen en wandelen op Bussloo

Leisurelands zet in oktober de laatste fase in van de vervanging van de fiets- en wandelpaden op Bussloo. Met de voltooiing van de werkzaamheden rondt Leisurelands een groot project af dat in 2016 al werd opgestart.

Toen werden de paden aan de zuidkant vervangen. Dit najaar staan de paden aan de kant van de Withagenweg en Kneuterstraat op de planning. Met de nieuwe fiets- en wandelpaden geeft Leisurelands een kwaliteitsimpuls aan Bussloo, waar wandelaars, fietsers en andere gebruikers nog lang van kunnen genieten. De werkzaamheden zullen naar verwachting in de week van 12 oktober starten. Uiterlijk eind november zijn ze afgerond. Bezoekers van Bussloo kunnen enige overlast ervaren. Ter plekke wordt de situatie aangeduid met borden.

De huidige paden zijn na 40 jaar ‘op’: er komen scheuren en gaten in en boomwortels komen er op verschillende plaatsen doorheen. Het asfalt wordt vervangen door beton. Dit materiaal is duurzaam, vraagt weinig onderhoud en gaat lang mee. Een ander voordeel is dat wortels niet door het pad omhoog kunnen komen. Ideaal voor een wandel- of hardlooprondje, of fietstocht om het meer. Al met al een verbetering voor Bussloo.

Naast de vervanging van de fiets- en wandelpaden vinden werkzaamheden plaats om de waterkwaliteit te verbeteren. Hiervoor wordt het eiland bij het Kinderstrand, ter hoogte van kiosk Withagen, verwijderd. Door het eiland zijn de doorstroming en waterdiepte bij het kinderstrand onvoldoende. Mede door de lage waterstanden van de afgelopen jaren verhoogt dit de kans op blauwalg. Om de zwemwaterkwaliteit op peil te houden is ingrijpen noodzakelijk. Het eiland wordt verwijderd en er wordt een talud gegraven, waardoor er een betere verbinding is met de rest van het meer. De waterkwaliteit zal hierdoor aanzienlijk verbeteren, waardoor het Kinderstrand een fijne plek blijft voor gezinnen om te bezoeken.