Stedendriehoek

Nieuwstraat en T.G. Gibsonstraat: Veelzijdigheid en specialisatie in één straat

Een straat met weinig leegstand, die de toegangsroute is naar de binnenstad en dan ook nog eens met tal van bijzondere en gespecialiseerde ondernemingen en horeca. Zo laat de Nieuwstraat zich steeds meer zien. Ook de aangelegen T.G. Gibsonstraat kent al jaren een trouw aanbod aan zaken. Een voorstelrondje van een aantal ondernemingen die hier te vinden zijn.

Geen zin om te koken?

Dan doe je dat toch lekker niet! Haal een verse afhaalmaaltijd bij Pasta Fresco of laat deze bezorgen. En niet alleen voor maaltijden kun je hier terecht. Ook voor broodjes, cadeaupakketten, koekjes en andere lekkernijen, Italiaanse delicatessen en ook catering kun je hier terecht. Je vindt deze verszaak op de hoek Nieuwstraat/Engestraat.

Avond genieten in sfeervolle ambiance

Nog een optie voor als je niet in de keuken wilt staan; trakteer jezelf op een etentje bij De Keizerskroon. Oké, dit restaurant zit net om het hoekje van de Nieuwstraat, op de Stromarkt. Hier vind je een sfeervolle ambiance. Het historische pand met hoge plafonds en oude bijzondere schilderijen, gecombineerd met moderne, is in trek bij veel bezoekers. Culinair gezien ligt de nadruk bij De Keizerskroon op de Italiaanse keuken, maar ook als je een goed gevulde picknickmand mee wilt nemen voor bijvoorbeeld een boottochtje op de IJssel, dan kan dat. Oesters en andere lekkernijen zullen dan desgewenst niet ontbreken.

Voor de echte keukenfanaten

Sta je graag in de keuken om te koken en bakken? Of houd je van een goede bbq? Dan is Kitchen Corner dé kookwinkel om naartoe te gaan. Hier vind je alles wat je nodig hebt in de keuken voor het bereiden van de lekkerste en mooiste gerechten. Alles op het gebied van tafelen, messen, keukengerei, bakken, keukenapparatuur en de populaire Big Green Egg is hier te vinden. Keuze, kwaliteit en persoonlijke service staan hoog bij Kitchen Corner in het vaandel en kun je ondanks het ruime assortiment toch net niet vinden wat je zoekt? Neem dan contact op. Dan gaat het team van de winkel graag voor je op zoek!

Gespecialiseerd in niet-alledaagse dingen

De vrolijke figuren die bij de deur staan heten je al welkom bij De Stoelendans. Binnen kun je je vergapen aan een grote collectie beelden, figuren, sieraden en aanverwante zaken. Dit alles onder de noemer Masterpieces.nl. Daarnaast heeft De Stoelendans een groot aanbod aan alles wat met je gezondheid (lichamelijk en mentaal) te maken heeft. Boeken, GO-APE, mycotherapie, kurkuma, CBD, headshop, nootropics, psychedelisch, seks & liefde, smart/kruiden, vitaminen & voedingssupplementen en wietzaden zijn hier te vinden. En wil je hier een goed advies bij? Dan helpt het verkoopteam je graag! Via de website masterpieces.nl kun je alvast een virtueel kijkje in de winkel nemen.

Werken aan je gezondheid

Centrum True Self is een trainingslocatie in de Nieuwstraat. “Zoek je een fijne en rustige ruimte voor wekelijkse lessen, een workshop, ceremonie, lezing, presentatie of iets anders bijzonders dat je wil organiseren? Dan is de ruimte van True Self misschien iets voor jou om te huren.” Het pand van True Self bestaat uit meerdere ruimtes, namelijk een grote zaal, een kleine ruimte (achter de grote zaal) om te zitten en een kleine keuken.

Vegetarisch genieten

Houd je van lekker en vers eten, maar niet van vlees? Dan kun je bij Cigkoftem terecht voor heerlijke vegetarische specialiteiten. Çigköfte is een gerecht dat oorspronkelijk uit het zuidoosten van Turkije komt. Het wordt gemaakt van rauw vlees en pittige kruiden. Bij Cigkoftem wordt er echter in plaats van vlees een speciale vegetarische variant van de köfte bereid. Deze variant bestaat uit tarwegort, tomatenpuree, rode peper en nog 18 soorten specerijen. Ze maken alles dagelijks vers. Naar smaak kan de gast kiezen uit een pikante of milde variant. Extra lekker is het om de Çigköfte te eten in een opgerolde lavas (wrap) samen met ijsbergsla, peterselie, mint, citroen, tomaat, komkommer en een speciaal gemaakte saus.

Werelds cadeautje voor jezelf of voor iemand anders

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. De producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten – zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren – er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met jouw aankoop help je hen daarbij. Hier koop je dus echt een product met een verhaal. Een eerlijk product, want in de Wereldwinkel worden vooral producten verkocht die zijn gemaakt in ontwikkelingslanden en die voldoen aan de eisen van Fair Trade. In de winkel zijn een aantal filmpjes te bekijken die laten zien hoe de producten worden gemaakt en hoe de makers leven. Koop je hier een cadeautje voor jezelf of voor iemand anders? Dan maak je elke keer de wereld een beetje mooier.

De kasten opgeruimd, maar wat nu?

Vlak bij de Nieuwstraat (T.G. Gibsonstraat 17) is Het Nederlandsche Inkoopkantoor te vinden, te herkennen aan een prachtig goudkleurig varken dat voor de deur de wacht houdt (tijdens openingstijden). Hier kun je terecht voor de inkoop van bijvoorbeeld sieraden die je niet meer draagt en postzegels en munten. Maar ook waardevolle verzamelobjecten of andere goederen uit een erfenis. Dus heb je de afgelopen tijd gebruikt om je huis op te ruimen en ben je dingen tegengekomen waarvan je niet weet wat er ermee kunt? Je kunt hier altijd binnenlopen of maak een afspraak voor een eerlijk en transparant advies en verkoop als je wilt!