Stedendriehoek

Nieuws uit de gemeente Deventer

Meedoen aan activiteiten via Rechtop coupon

Door de hogere prijzen hebben steeds meer mensen, minder te besteden. Daarom heeft de gemeente Deventer besloten dat meer mensen in aanmerking kunnen komen voor de Rechtop coupon.

 

 

 

Wat is de Rechtop coupon?
Met de Rechtop coupon krijgt u korti ng op activiteiten op het gebied van sport, cultuur
en kennis. De waarde van de coupon varieert van € 40,- tot € 150,-. Kijk snel of u in aanmerking komt voor een Rechtop coupon op www.rechtop.nu/coupon.

Wat kan ik doen met de coupon?
De Rechtop coupon kunt u inleveren bij meer dan 200 verenigingen en clubs in de gemeente Deventer. Als u uw conditie of leefstijl wilt verbeteren, kunt u de coupon inleveren voor
sporten bij verenigingen, sportscholen of zwembad. Bent u graag creatief bezig, denk dan aan theaterles, een dansschool of iets met muziek. U kunt ook uw kennis verbreden door een cursus bij een van de organisati es in de stad.

Ook kunt u met korting een abonnement bij de Openbare Bibliotheek in Deventer afsluiten en met korting de Stentor-krant lezen.

Wilt u een coupon aanvragen?
U kunt de coupon aanvragen bij Rechtop. U bent van harte welkom op de dinsdag-,woensdag- of donderdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur bij Rechtop aan de Ceintuurbaan 111 in Deventer. Neem uw legitimatiebewijs en een bewijs van uw inkomen mee. U kunt zonder afspraak binnenwandelen. Bellen kan natuurlijk ook via telefoonnummer: 0570- 628090. Wij staan u graag te woord!


Onderzoekers speuren opnieuw naar vleermuizen in Deventer wijken

De gemeente laat groot onderzoek doen naar waar de dieren leven. In het voorjaar is het eerste deel van het onderzoek gedaan, in september volgt de tweede ronde. Onderzoekers gaan op pad in de wijken en dorpen om te kijken waar de vleermuizen leven.

Goed volk: onderzoekers in de wijk
Vleermuizen zijn overdag moeilijk te vinden. Zij zijn vaak ‘s nachts op pad. Daarom gaan de onderzoekers ‘s avonds laat en ‘s ochtends heel vroeg op zoek naar de vleermuizen. Naast de camera’s die de onderzoekers meenemen, gebruiken de onderzoekers soms ook een zaklamp om op de gevel te schijnen.

Herkenbaarheid van de onderzoekers
De onderzoekers blijven ti jdens het werk op openbaar terrein (trott oir en/of openbare weg) en komen niet op privéterrein. De medewerkers van Ecogroen zijn herkenbaar aan een blauw reflecterend hesje. U kunt de medewerkers die onderzoek doen alti jd vragen naar de brief van de gemeente.

Tips of vragen voor de onderzoekers?
Soms ontdekken inwoners zelf vleermuizen of een vogelnest in een holle boom of in de spouw van hun woning. De onderzoekers van Ecogroen horen dat graag. Heeft u vragen, neem dan contact op met de gemeente via 14 0570.


Landelijke aftrap Nationale Tuin & Klimaat Route in Colmschate

Zaterdag 2 september is in Colmschate de landelijke aft rap van de Nati onale Tuin & Klimaat Route 2023. De landelijke organisati e, wethouder Rob de Geest en klimaatburgemeester Frank Lieuwen zijn voor de opening te gast bij en in de tuin van Janneke Jolij.

 

Op 2 en 9 september laten in het hele land tuineigenaren hun tuin zien. Laat je inspireren door hun ideeën, hun tuinontwerp, de wadi, de schaduw- en koelteplekken en hoe ze meer vlinders, vogels of egels naar hun tuin lokken.

In en om Deventer zijn een ti ental tuinen geopend. Kijk voor meer informatie op www.tuinenklimaatroute.nl. De opening van de route is om 11.00 uur aan de Stationsweg 26.
De tuin is open vanaf 10.30 uur.