Stedendriehoek

Nieuws uit de gemeente Deventer

Vijf varianten om files en doorstroming Epse- A1 aan te pakken

De provincie Gelderland heeft met gemeente Lochem en gemeente Deventer vijf verkeerskundige varianten bedacht om het verkeer op de Deventerweg (N348) tussen Deventer, de A1 en Epse vlot en veilig door te laten stromen. Nu stroomt het verkeer niet goed door en ontstaan er steeds meer files. Dat wordt de komende jaren steeds meer. De omgeving is uitgenodigd om te reageren op deze varianten.

Impressies varianten
Het gaat om varianten die vanuit verkeerskundig oogpunt zorgen voor een vlotte en veilige doorstroming. De impressies van de vijf varianten staan op www.gelderland.nl/N348EpseA1. Deze richten zich op het kruispunt vanaf de Deventerweg (N348) / Lochemseweg (N339) tot aan de kruising afrit A1 met de Deventerweg.

De varianten 1 t/m 4 gaan uit van een verdubbeling van het aantal rijstroken tussen beide kruispunten, verschillen voor wat betreft de maximum snelheid (70 of 80 km/uur) en de ligging (oostzijde of westzijde). Variant 5 gaat uit van de Lochemseweg als parallelweg van de N348, als nieuwe aansluiting en entree voor de kern Epse.

Reageren?
De provincie staat aan het begin van het onderzoek. De varianten staan nog niet vast. Met aanwonenden en de klankbordgroep gaat de provincie in gesprek over deze verkeerkundige varianten. Ook andere belanghebbenden kunnen reageren en laten weten welke kansen en bedreigingen men voor de varianten ziet. Reageren kan uiterlijk tot en met 7 april 2023 via het reactie formulier op www.gelderland.nl/N348EpseA1.

Vervolg
Er is nog geen rekening gehouden met de effecten op de omgeving. Dat gebeurt in de volgende stap. Uiteindelijk wordt toegewerkt naar een voorkeursvariant. Dat is één van de onderzochte varianten of een combinatie van één of meerdere varianten.


 

Binnenkort voor controle of op bezoek naar het ziekenhuis?
OV-ambassadeurs leggen graag uit hoe u kunt reizen!

De drukte op de weg en het vinden van een parkeerplaats maken het soms best lastig om met de auto naar het ziekenhuis te gaan. Het openbaar vervoer kan een mooie uitkomst bieden. Bussen stoppen voor de deur van het ziekenhuis. OV-ambassadeurs kunnen u hierover alle uitleg geven. Ook wanneer u al even niet meer met het openbaar vervoer heeft gereisd of een ervaren reiziger bent, maar toch vragen heeft bent u van harte welkom op het inloopspreekuur.

Stel uw vragen tijdens een inloopspreekuur
Heeft u vragen over het reizen met trein, bus of buurtbus? Of over de OV-chipkaart, een kaartje kopen of OVpay (betalen met uw bankpas)?  Stel ze dan aan een OV-ambassadeur tijdens één van onze inloopspreekuren. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die het reizen met het openbaar vervoer gewend zijn. Zij helpen u graag het gemak van het openbaar vervoer ervaren. Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locaties in Overijssel, Gelderland en Flevoland geven OV-ambassadeurs uitleg en helpen zij u op weg in het openbaar vervoer. U kunt gratis en vrijblijvend binnenlopen.

Donderdag 6 april 2023, 14.00 – 16.00 uur
Bibliotheek Keizerlanden, Graaf Florisstraat 3, Deventer

Telefonische spreekuren
Wilt u liever telefonisch contact met een OV-ambassadeur? Dan kunt u contact opnemen tijdens het telefonisch spreekuur. OV-ambassadeurs zitten dagelijks klaar om uw vragen te beantwoorden. Zij zijn bereikbaar op: 038 – 303 70 10.

– Maandag t/m vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur
– Dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur
– Maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur

De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!  Voor meer informatie en alle activiteiten: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.


Goede Vrijdagmarkt in Deventer binnenstad

Traditioneel wordt de Deventer binnenstad op Goede Vrijdag – dit jaar op 7 april – bevolkt door stille kramers en standwerkers. Het is één van de oudste, grootste en gezelligste jaarmarkten van Oost-Nederland.

De marktkooplieden hebben van 9 tot 16 uur hun waren uitgestald in de Zandpoort, op de Brink en in de Keizerstraat.

Paasboerderij
Voor de kinderen is er een draaimolen en een ‘Paasboerderij’ die in het teken staat van jonge dieren. De Goede Vrijdagmarkt is één van de oudste jaarmarkten van ons land en trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers. De markt is zeer in trek bij de Deventer bevolking, maar trekt ook veel belangstellenden uit de regio.

Opbouw
Op donderdag 6 april 2022 om 21 uur worden de toegangswegen (Zandpoort, Keizerstraat, Korte Bisschopstraat, Kleine en Grote Overstraat, Polstraat, Assenstraat, Menstraat en Rijkmanstraat) voor voertuigen afgesloten voor de opbouw van de markt.

Parkeerverbod
Voor de Brink en Zandpoort geldt een parkeerverbod van donderdag 6 april 19:00 uur tot vrijdag 7 april 20:00 uur. Dit alles wordt met bebording aangegeven.


Voedsaam Okkenbroek van start

Op zaterdag 11 maart was de feestelijke start van Voedsaam Okkenbroek. Onder het genot van verschillende lekkere hapjes konden dorpsgenoten kennis maken met lokale producten en met Voedsaam Okkenbroek.

Voedsaam Okkenbroek is een voedselcoöperatie die het lokaal produceren en afnemen van voedsel stimuleert. Een groepje enthousiaste vrijwilligers ging met dit doel aan de slag en zo werd de voedselcoöperatie in Okkenbroek een feit. Afstemming was er met de Ulebelt. Met een bijdrage van WijDeventer kon Voedsaam Okkenbroek verder worden vormgegeven. Er kan digitaal besteld worden en iedere zaterdagochtend worden alle producten opgehaald bij de diverse aangesloten boeren uit de omgeving. Daarna worden de producten uitgesorteerd per opmaker en kunnen de bestellingen worden opgehaald in het Noaberhuus in Okkenbroek. Meer informatie en aanmelden kan via www.voedselcoop.eu/okkenbroek én www.okkenbroek.net.