Stedendriehoek

Nieuws uit de gemeente Deventer

Cliëntenraad Deventer

De Cliëntenraad is de belangenorganisatie voor inwoners van Deventer met een laag inkomen. De Cliëntenraad is een onafhankelijk adviesorgaan, ingesteld volgens de verordening Cliëntenparticipatie Werk en Inkomen. U bent van maandag tot en met woensdag tussen 10.00 en 16.00, zonder doorverwijzing, welkom voor een kop koffie en een goed gesprek op Bierstraat 52 (rolstoel toegankelijk). De Cliëntenraad kan u ook helpen bij het invullen van formulieren of bij het vinden van de juiste route voor hulp. Maak in dat geval een afspraak zodat zij u optimaal kunnen helpen. Er zijn geen kosten verbonden aan de hulp die de Cliëntenraad biedt. Contactgegevens: 0570 – 64 36 99 en info@clientenraaddeventer.nl. Meer informatie vindt u op www.clientenraaddeventer.nl


 

De gemeenteraad is er voor u   

Woensdag 20 maart is de eerstvolgende vergadering van de gemeenteraad van Deventer

Zet zelf een onderwerp op de agenda
Wist u dat inwoners van Deventer elke zes weken een onderwerp op de agenda van de raad kunnen zetten? Dat heet een forum.

Voorafgaand aan de vergadering van woensdag 20 maart vragen om 19.00 uur de Grootouders voor het Klimaat de raad om bij belangrijke voorstellen zowel de korte als lange termijngevolgen daarvan in beeld te brengen. Daarbij bieden zij een mooie verbeelding aan om deze keuze zichtbaar te maken: de Toekomststoel. Ook presenteert Arnold Steenbrink namens een groep studenten van Saxion hun uitwerking voor een promenade voor wandelaars en fietsers langs de IJssel en de Rembrandtkade.

Wees welkom als Gasten van de raad
De gemeenteraad nodigt regelmatig inwoners uit om een kijkje te nemen op het stadhuis. Op 20 maart ontvangt de raad een groep jongerenambassadeurs van Don Bosco. Ze eten samen een maaltijd, krijgen een rondleiding en wonen daarna de vergadering bij.

De raadsvergadering start om 19.45 uur
U bent van harte welkom om de raadsvergadering op het stadhuis bij te wonen. Bent u benieuwd waarover de raad deze avond debatteert en/of een besluit neemt? Alle stukken van de raad zijn te vinden op www.gemeenteraad.deventer.nl

Wilt u zelf een onderwerp aandragen voor het forum? Of een keer gast van de raad zijn?
Mail dan naar griffie@deventer.nl


 

Deventer doet NLdoet


Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart organiseert het Oranje Fonds de jaarlijkse  NLdoet-vrijwilligersdagen. Ook de burgemeester, de wethouders en de gemeentesecretaris doen mee en steken op vrijdag 15 maart de handen uit de mouwen bij verschillende instellingen in Deventer: verzorghuis Huize Salland (Colmschate), woonzorgcentrum Graaf Florishof (Keizerslanden) en het Werk Leer Centrum (Brinkgreventerrein).

NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds. Samen met duizenden sociaal-maatschappelijke organisaties organiseert zij de grootste vrijwilligersactie van ons land. Met NLdoet willen de organisaties het vrijwilligerswerk in de spotlights zetten en nodigt iedereen uit om een dag mee te helpen. In Deventer worden zo’n 22 activiteiten georganiseerd, waarbij in totaal circa 150 vrijwilligers een handje mee kunnen helpen. Als u mee wilt doen, kijk dan op de site waar er nog hulp nodig is: www.nldoet.nl.


 

StationsHuiskamer voor station Deventer

Het Deventer station heeft weer een warm kloppend hart: donderdag 7 maart vond de officiële opening plaats van de StationsHuiskamer, op perron 3 / 4 , waar vroeger de restauratie zat. Hier kun je wat eten of drinken, afspreken, werken of gewoon even warm worden.

Tijdens de opening vertelde Arno Dijkhof van de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED) over de geschiedenis en de nog zichtbare monumentale kenmerken van de ruimte. Onder andere de tekeningen op de stalen balken die ‘het vervoer door de tijd’ uitbeelden van Jan Feith. Deventer dichter Joseph Paardekooper droeg zijn gedicht over het stationsgebouw voor. Sinds vorige maand is het gedicht te lezen in de stationshal.

De StationsHuiskamer heeft extra stopcontacten, waar reizigers hun mobiele telefoon kunnen opladen. Daarnaast is er gratis wifi en een toilet. Ook is de actuele reisinformatie er zichtbaar.


 

Te koop kavel Kolkmansweg 6c Schalkhaar

Wonen aan een rustige en doodlopende weg in het mooie Schalkhaar. Dat kan op de kavel die gemeente Deventer te koop aanbiedt. De kavel is gelegen aan de rand van Schalkhaar nabij het natuurgebied de Douwelerkolk en op ongeveer 10 minuten fietsafstand van het centrum van Deventer.

Inschrijving en toewijzing
U kunt zich tot en met 28 maart 2024 17.00 uur inschrijven voor deze kavel. Toewijzing van de kavel vindt plaats op basis van loting. De loting geschiedt door een notaris op 3 april 2024.

Meer informatie
Alle informatie over de kavel, waaronder kavelpaspoort, prijs, uitgiftevoorwaarden en inschrijfformulier staat op de website www.deventerverkoopt.nl/kolkmansweg