Stedendriehoek

Nieuws uit de gemeente Deventer

Gezocht: locatie voor het Stadsfestival

Het Stadsfestival 2024 kan niet in het Rijsterborgherpark worden gehouden. De gevolgen voor de bodem van het park zijn te groot. De organisatie van het Stadsfestival moet daarom op zoek naar een andere locatie.

Op verzoek van de organisatie van het Stadsfestival heeft het college van burgemeester en wethouders onderzocht of er een mogelijkheid was het Stadsfestival nogmaals in het Rijsterborgherpark toe te staan.

Onderzoek

Om daarin een besluit te kunnen nemen is onderzoek gedaan naar de staat van de bodem. De uitkomsten van dat onderzoek zijn zorgelijk. De bodem van het park blijkt zo dicht te zitten dat wortels nauwelijks de kans hebben om te groeien. Om risico’s op verdere verslechtering van de bodem tegen te gaan heeft het college besloten het Stadsfestival niet toe te staan in het Rijsterborgherpark.

Verbetering

Om te kunnen bepalen op welke manier de bodem in het park verbeterd kan worden, wordt onderzoek gedaan over een langere periode.

Andere locatie

De organisatie van het Stadsfestival moet nu op zoek naar een andere locatie. Daarover is nauw contact met de gemeente. In eerste instantie zal dat gaan om het festival van 2024.


 

Update werkzaamheden Kop Handelskade

De sloopwerkzaamheden aan de Kop Handelskade zijn vergevorderd. Naar verwachting zijn de laatste werkzaamheden eind februari 2024 afgerond. Daarna wordt de huidige omleidingsroute voor fietsers en voetgangers verwijderd.

Medio juni 2024 starten de bouwwerkzaamheden van de nieuwbouw. Vanaf dat moment is er een nieuwe omleidingsroute voor fietsers en voetgangers. Zo zorgen we voor een veilige situatie voor fietsers, voetgangers en bouwpersoneel.