Stedendriehoek

Nieuws uit de gemeente Deventer

Alleen pinnen bij parkeerautomaten

Vanaf maandag 29 januari is het niet langer mogelijk om met contant geld te betalen bij de parkeerautomaten op straat. 

In 2023 is de gemeente gestart met het aanpassen van de parkeerautomaten op straat. Op maandag 29 januari maken we de laatste parkeerautomaten contant-geld-vrij.

Wat betekent dit voor u?

  • U kunt niet meer met muntgeld betalen bij de parkeerautomaten.
  • U kunt alleen nog betalen met uw pinpas of via de contactloze betaalmogelijkheid op uw telefoon.
  • Ook kunt u gebruik blijven maken van Belparkeren. U betaalt achteraf en per minuut.
  • Wilt u liever met contant geld betalen? Dan kunt u parkeren in een van de gemeentelijke parkeergarages (Brink, Stationsplein of Stadspoort). Hier blijft het mogelijk om met contant geld te betalen

Meer informatie over de locaties van onze parkeerautomaten, de parkeertarieven en Belparkeren vindt u op https://www.deventer.nl/belparkeren.


 

Jaimi van Essen nieuwe wethouder gemeente Deventer

Jaimi van Essen is woensdag 24 januari door burgemeester Ron König geïnstalleerd als wethouder van de gemeente Deventer. De gemeenteraad stemde tijdens de raadsvergadering met grote meerderheid in met de voordracht van Van Essen.

Van Essen (D66) volgt daarmee zijn partijgenoot Thomas Walder op die in november van het afgelopen jaar zijn vertrek aankondigde. Walder nam, ook op 24 januari, afscheid van de gemeenteraad van Deventer.

Portefeuille Energie, Economie en Milieu

Jaimi van Essen neemt in zijn geheel de portefeuille van Thomas Walder over. Dan gaat het in grote lijnen om energie, duurzaamheid, milieu, economie, haven en bedrijventerreinen, binnenstad, internationaal beleid, recreatie en toerisme en Deventer Marketing.

Aantrekkingskracht

Van Essen kijkt er naar uit om aan de slag te gaan in Deventer: “Hier liggen mooie en grote uitdagingen op het gebied van de energietransitie, een onderwerp waar ik de afgelopen jaren als wethouder in Losser al veel ervaring in heb opgedaan.” Ook richt Van Essen zich vanaf het begin op de economische ontwikkeling van de stad en de dorpen: “Ook de economische aantrekkingskracht van Deventer maakt het voor mij interessant om deze stap te zetten en hier een actieve bijdrage aan te gaan leveren.”

Wonen in Deventer

De 32-jarige Van Essen woont nu nog, samen met zijn vrouw en zijn huisdieren, in Losser. “Wij zijn al op zoek naar een huis in Deventer, want ik ben van mening dat ik het werk als wethouder het best kan uitvoeren als ik ook in de gemeente woon en actief onderdeel uitmaak van de samenleving. Daarnaast is Deventer een prachtige gemeente en willen we de stad en de dorpen graag beter leren kennen.”


 

Gratis fietsparkeren met toezicht tijdens uitgaansavonden

Bezoekers van de binnenstad van Deventer kunnen hun fiets voortaan ook tijdens de donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond gratis onder toezicht parkeren in de fietsenstalling Op de Keizer (achter de Hema). Sinds 25 januari zijn daar tijdens deze drie avonden van 17.00 tot 23.00 uur twee beveiligers van Vigilat aanwezig.

Winkeltijden
Tot nu toe was de fietsenstalling achter de Hema alleen van dinsdag tot en met zondag tijdens winkeltijden bemenst. Op verzoek van de gemeenteraad heeft de gemeente nu ook geregeld dat er op drie uitgaansavonden toezicht aanwezig is – prettig voor mensen die naar de film, het café of het restaurant gaan.

Later naar huis
Op de uitgaansavonden vertrekken de beveiligers om 23.00 uur. De stalling blijft wel open, en geparkeerde fietsen kunnen blijven staan, maar dan zonder toezicht. Mensen die later naar huis willen, kunnen hun fiets dus wel gewoon uit de stalling halen.

Verbeteren
Steeds meer mensen komen op de fiets naar de binnenstad. Dat is gezond, het is duurzaam en het bespaart ruimte. De gemeente wil het fietsers graag zo makkelijk mogelijk maken. Op dit moment wordt gekeken welke maatregelen het fietsparkeren in de binnenstad nog verder kunnen verbeteren.

Tijdelijk
Het gratis fietsparkeren onder toezicht tijdens de uitgaansavonden in Op de Keizer is een tijdelijke oplossing. Op termijn komt er een permanente bemenste fietsenstalling in de binnenstad.


 

Laat geen geld liggen: bereken uw recht

Heeft u hoge uitgaven die u niet kunt betalen? Weet u of u recht heeft op financiële ondersteuning? De gemeente heeft verschillende regelingen die u kunt gebruiken. Ze zijn er niet alleen voor mensen met een uitkering. Ook als u werkt – in loondienst óf als zelfstandige – kunt u er recht op hebben.

Bekijk waar u recht op hebt
Wilt u weten of u gebruik kunt maken van regelingen van de gemeente, voor uzelf of voor uw gezin? Dit kan met BerekenUwRecht Deventer. Kijk op www.deventer.nl/berekenuwrecht.

Wat is Bereken Uw Recht?
Met BerekenUwRecht kunt u nagaan voor welke toeslagen en regelingen u in aanmerking komt en waar u die kunt aanvragen. Als u alle gegevens bij de hand hebt, kost dit je 5-10 minuten. U blijft anoniem.

Geldfitspreekuur
Wilt u BerekenUwRecht samen invullen, of ondersteuning bij het aanvragen van een regeling? Kom dan naar een van de Geldfitspreekuren. Kijk op www.geldfitdeventer.nl.