Stedendriehoek

Nieuws uit de gemeente Deventer

Woonmarkt Steenbrugge

De uitbreiding van Steenbrugge is in volle gang! Er worden de komende tijd zo’n 800 nieuwe woningen gebouwd. Om alle geïnteresseerden te informeren en enthousiasmeren organiseert de gemeente samen met betrokken partijen op zaterdag 21 oktober een woonmarkt in het Informatiecentrum Steenbrugge.

Tijdens de woonmarkt informeren alle ontwikkelaars bezoekers over de woningen die gebouwd worden en welke daarvan nog beschikbaar zijn. Ook krijgen bezoekers informatie over de wijk, het natuurinclusief wonen en wonen in het groen. Stedenbouwkundige Luc Bos vertelt alles over de opzet en het verhaal van Steenbrugge. Steenbrugge is een diverse nieuwe wijk, vlak bij de stad en de natuur. Door de ligging en de grootte voelt het als een dorp. Met woningen voor starters, doorstromers, mensen die een levensloopbestendige woning zoeken en samenbouwers.
Voor ieder wat wils.

Datum: zaterdag 21oktober 2023
Tijd: van 10.00 tot 14.00 uur
Plaats: Informatiecentrum Steenbrugge (Joan Derk van der Capellenstraat 3, Deventer).

Komt u zoveel mogelijk op de fiets.


 

Opnieuw energietoeslag

De gemeente gaat ook dit jaar 1300 euro energietoeslag uitbetalen aan mensen met een laag inkomen. De meeste mensen krijgen dit vanzelf.

Geen nieuwe aanvraag nodig
Hebt u een uitkering van de gemeente? Dan hoeft u geen aanvraag te doen voor de energietoeslag.  U krijgt vóór eind oktober 1300 euro op uw bankrekening. Zodra het geld is overgemaakt, krijgt u een brief van de gemeente.

Hebt u vorig jaar energietoeslag van de gemeente Deventer ontvangen? Dan hoeft u geen aanvraag te doen. De gemeente bekijkt of u ook dit jaar recht hebt op energietoeslag. Als dat zo is, dan wordt het bedrag voor het eind van het jaar naar u overgemaakt. Zodra het geld is overgemaakt, krijgt u een brief van de gemeente.

Wel aanvraag nodig
Hebt u géén uitkering van de gemeente en vorig jaar géén energietoeslag ontvangen? Maar denkt u er wel voor in aanmerking te komen? Dan kunt u vanaf 17 oktober aanvragen via www.deventer.nl/energietoeslag. Voor hulp bij het aanvragen, kunt u terecht bij een van de drie Geldfit-vestigingen in Deventer.

Wethouder Werk en Inkomen Rob de Geest is blij met de energietoeslag: “In Deventer zijn ruim 6.000 mensen die te weinig geld hebben om de hogere energiekosten te kunnen betalen. We willen dit zo vlot en soepel mogelijk laten verlopen. Daarom hoeven de meeste mensen het niet zelf aan te vragen.”

Steun voor studenten

Omdat ook studenten met hogere energieprijzen te maken kunnen krijgen en mogelijk in financiële problemen komen, bestaat er ook een regeling voor studenten met een uitwonende- en aanvullende beurs. Zij kunnen bij DUO energietoeslag aanvragen.


 

Doe mee met het Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2023

Waar doe jij je boodschappen? Waar ga je winkelen en doe je doelgerichte aankopen? En hoe tevreden ben je over de verschillende winkelgebieden? Informatie die ook voor de gemeente Deventer belangrijk is om winkelgebieden en winkelcentra te kunnen versterken en verbeteren. Daarom nodigen wij iedereen uit om mee te doen met het Koopstromenonderzoek 2023.

Begin september is in Oost-Nederland daarom een onderzoek gestart, ook in Deventer. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau I&O Research.

Doe mee en maak kans op een cadeaukaart

Wil jij meedoen dan kun je de vragenlijst invullen via www.startvragenlijst.nl/koopgedrag. Onder alle deelnemers van het onderzoek worden 50 cadeaukaarten van €25,- verloot. Invullen kan tot en met 29 oktober.

Brieven

De komende weken worden inwoners uit Deventer ook per brief uitgenodigd om met het onderzoek mee te doen. De huishoudens die een brief krijgen zijn willekeurig geselecteerd.

Privacy gewaarborgd

De privacy van deelnemers is gewaarborgd in overeenstemming met de nieuwe privacywetgeving (AVG). Antwoorden van deelnemers zijn niet gekoppeld aan hun woonadres en worden uitsluitend gebruikt voor het koopstromenonderzoek 2023.

Kijk voor meer informatie op www.koopstromen.nl. Daar staat onder andere een kort filmpje met uitleg over het onderzoek. Mailen kan naar info@koopstromen.nl.