Stedendriehoek

Nieuws uit de gemeente Deventer

Stadspenning voor Bram Emens

Gemeenteraadslid Bram Emens neemt afscheid en ontvangt de Deventer Stadspenning tijdens zijn laatste raadsvergadering op woensdag 27 september.

De heer Bram Emens is een van de oprichters van de politieke vereniging Deventer Belang. Hij heeft besloten afscheid te nemen als gemeenteraadslid na ruim 36 jaar. Emens is daarnaast ruim 50 jaar actief geweest als vrijwilliger bij diverse speeltuinverenigingen in Deventer. Voor zijn verdiensten ontvangt hij de Deventer Stadpenning.

Bereikbaar zijn

Emens heeft zijn taak als raadslid zeer serieus genomen en vindt dat hij, als verkozen raadslid, de belangrijke verplichting had zijn taak goed uit te voeren. Dit betekent dat hij altijd bereikbaar wilde zijn voor alle inwoners en hun belangen te vertegenwoordigen.

Speeltuinen

Met veel toewijding heeft hij zich een halve eeuw ingezet voor de Deventer speeltuinen, de vrijwilligers en vooral voor de speelmogelijkheden voor de kinderen in Deventer.

Landelijk bestuur

Zijn ervaring en kennis heeft hij steeds ingezet ten behoeve van andere speeltuinen in het land.
Vanwege zijn betrokkenheid bij de verschillende speeltuinbesturen en het behoud ervan, trad hij toe als bestuurslid tot het NUSO, de landelijke organisatie voor speeltuinen. Deze ging later over in Jantje Beton en is nu bekend als de branchevereniging LOS.

De stadspenning wordt tijdens de raadsvergadering op woensdagavond 27 september uitgereikt door burgemeester Ron König in de Raadzaal van het stadhuis te Deventer.


 

Kom naar de Blij(f) mobiel dag op 6 oktober!

De Blij(f) mobiel dag staat in het teken van zo lang mogelijk zelfstandig en met plezier blijven bewegen. We ontmoeten elkaar en u kunt kennis maken met verschillende mogelijkheden om mobiel te blijven.

Datum: vrijdag 6 oktober 2023

Tijd: 10:00 – 14:00 uur
Locatie: Tennisvereniging de Schapekolk (Bredenhorst 187, 7414 HE Deventer

Wat kunt u verwachten?

  • Ga op speeddate met de beweegmakelaar van Sportbedrijf Deventer;
  • Praat met een fysiotherapeut of leefstijlcoach;
  • Doe mee aan de fittest verzorgd door Fysio Axis Deventer;
  • Krijg informatie over valpreventie;
  • Stel vragen aan Medipoint en Welzorg over hulpmiddelen en probeer ze uit;
  • Maak kennis met rolstoelauto VERA en ANWB automaatje.

De Blij(f) mobiel dag is een samenwerking van Gemeente Deventer, Deventer Sportbedrijf en Voor Elkaar Teams Deventer.

We kijken uit naar uw komst!


 

Mindervaliden toilet Kleine Overstraat

Het mindervaliden toilet in de Kleine Overstraat kan weer gebruikt worden. De afgelopen jaren was het toilet, vanwege de verbouwing van de oude bibliotheek niet in gebruik. Nu de verbouwing bijna klaar is, kan het toilet weer gebruikt worden.

Speciale Eurosleutel

Het toilet is te openen met een speciale Eurosleutel. Deze sleutel is speciaal ontwikkeld voor mindervaliden. De universele sleutel past op ruim 10.000 toiletten in heel Europa.

Andere locaties van mindervaliden toiletten in Deventer

Op het Vogeleiland bij de volière en in de Centrum Garage Op de Keizer 1 zijn ook toiletten voor mindervaliden.