Stedendriehoek

Nieuws gemeente Deventer

Met korting naar Circus Hollandia

Circus Hollandia komt van 4 tot en met 13 november naar de Roland Holstlaan in Deventer. Een spectaculaire show van 2,5 uur. Op het programma staan onder andere Clown Milko, een prijswinnende jongleur en de illusionistengroep Angels inc. Ook zijn er spannende acts, zoals de levende kanonskogel Onelio en koorddanser Mustafa. Voor informatie over de voorstellingen en tijden: kijk op www.circushollandia.nl.

Kortingsbon
Woon je in de gemeente Deventer en heb je een inkomen tot 130% van het bijstandsniveau? Dan kun je bij Stichting Rechtop of Stichting Leergeld een kortingsbon ophalen. Tegen inwisseling van deze bon of op vertoon van de pas van de Voedselbank kun je bij de kassa van het circus kaartjes kopen voor € 2,50 per stuk. Wil je er zeker van zijn dat er nog kaartjes over zijn? Koop je kaartje dan een dag van tevoren. De kassa is dagelijks geopend tussen 10.30 en 20.00 uur. Na iedere voorstelling kun je op de Facebookpagina van Circus Hollandia zien hoeveel kaartjes er nog beschikbaar zijn. Bel voor meer informatie naar Stichting Rechtop: 0570-628090.


200e Donderdagdiner in Colmschate

Het 200e donderdagdiner (foto: Henk Eilander)

Op donderdag 20 oktober was in het Titus Brandsmahuis (bij station Colmschate) voor de 200e keer een donderdagdiner. Al 11 jaar organiseert een groep vrijwilligers heel succesvol om de week het donderdagdiner in het Titus Brandsmahuis. Dat is een maaltijd waar mensen uit heel Colmschate welkom zijn.

Er is plaats voor 16 gasten en enkele vrijwilligers koken. Ze zitten vrijwel altijd vol. In totaal hebben ze een gastenlijst van zo’n 30 – 40 personen. Voor deze feestelijke gelegenheid hadden ze alle mensen van de gastenlijst uitgenodigd en werd er gegeten in de grote zaal van het Titus Brandsmahuis. Het werd een avond vol met mooie gesprekken en een terugblik op 11 jaar samen eten. De vrijwilligers werden bedankt en de wens werd uitgesproken om deze activiteit nog vele jaren door te laten gaan. Wil je meer informatie over het donderdagdiner of wil je meehelpen koken, stuur dan een bericht naar donderdagdiner@gmail.com. Het diner is elke donderdag in de even weken en kost € 5,-.


Bewoners Vijfhoek willen geen vuurwerkoverlast

Het is oktober en elke dag is het al raak in de Vijfhoek: vuurwerk, soms overdag, meestal in de avonduren. Nu het vroeg donker is, zorgt dat voor een zekere beschutting. Want vuurwerk afsteken mag niet. Er is maar 1 dag in het jaar dat het mag en dat is tijdens de jaarwisseling. Toch gebeurt het veel, te veel. Het zorgt voor overlast: voor bewoners van de wijk, maar ook voor huisdieren. Vooral honden raken volledig gestrest, beginnen luid te blaffen en als het knallen tijdens het wandelrondje gebeurt, is de pret voorbij: zo snel mogelijk terug naar huis.

Bij politie en toezicht is deze overlast bekend en er wordt ook scherp op gelet. Het is echter vooral ook de taak van ouders om hun kinderen aan te spreken op het afsteken van vuurwerk. Het is verboden, kan heel gevaarlijk zijn (want ook illegaal vuurwerk wordt nu al afgestoken) en het is heel vervelend voor medemens en huisdier. Geef als ouder het goede voorbeeld en ga niet met je kind samen vuurwerk afsteken, gewoon omdat het zo leuk is. Vuurwerk afsteken mag alleen tijdens de jaarwisseling.