Stedendriehoek

Nieuws Gemeente Deventer

Preventieve bestrijding eikenprocessierups

De eikenprocessierupsen zijn uit de eitjes gekomen. Met name in de zomer zorgt de rups voor jeuk en irritatie aan huid, ogen en luchtwegen. Dit jaar lijkt de overlast vergelijkbaar met vorig jaar. De gemeente is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups om overlast tegen te gaan.

In de hoop de overlast in de zomerperiode sterk terug te brengen, starten we met de eerste preventieve bestrijdingsmaatregelen. De bestrijding wordt zowel overdag, in de avond als ’s nachts uitgevoerd. Dit kan leiden tot geluids- en verkeershinder.

Preventieve bestrijding
Om te zorgen dat alle rupsen worden geraakt met het biologische bestrijdingsmiddel, wordt de boom tot druipens toe bespoten. Het bestrijdingsmiddel is ongevaarlijk voor mensen, huisdieren, vogels en planten.

Wegzuigen van de rups
De eikenprocessierupsen krijgen hun brandharen rond half mei. De brandharen zorgen voor overlast. Vanaf mei worden de rupsen bestreden door ze weg te zuigen. Dit doen we op basis van meldingen. Plekken als speeltuinen, scholen, verzorgingstehuizen, winkelcentra en sportclubs krijgen voorrang. Op privéterrein worden rupsen niet weggehaald door de gemeente.

Actuele planning
De planning van de bestrijdingswerkzaamheden is te zien op www.deventer.nl/eikenprocessierups. Daar staat ook alle informatie over de eikenprocessierups en de bestrijding ervan in Deventer.


 

Negentien Koninklijke Onderscheidingen bij Lintjesregen

Ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander reikte burgemeester Ron König op dinsdag 26 april in de Lebuinuskerk in Deventer negentien Koninklijke Onderscheidingen uit:

 

 

 

De heer E.E. Bohuis is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer G.A.J . Brinkhof is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer F.J.M. Ehren  is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw R. Fledderus – Biemold is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer P.H.G.M. Janssen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer G.H. Klein Ovink is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer J.H. van der Kolk is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw D. Krins  is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer B.T. Monsma is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer H. ten Napel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw J.P. ten Napel – Boender  is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw A.M. van Oldeniel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw A.M. van Oldeniel – Boerhof is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer N. Osinga is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw S. Souhuwat  is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer M. Struijs  is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer B. van Swigchem is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer H.G.J. Timmer is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw G.M. Wagemans – Beltman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau


 

Festival Keizerslanden op 12 juni

Eind mei/begin juni wordt het nieuwe boekje ‘Meedoen in Keizerslanden’ verspreid (foto: WijDeventer)

Het wijkteam van Keizerslanden organiseert samen met bewoners uit de wijk op zondagmiddag 12 juni een festival bij en naast Masohi, Kon. Julianastraat 89. Ter voorbereiding heeft het wijkteam op 7 april een brainstormbijeenkomst gehouden met een aantal bewoners uit de wijk. Er zijn mooie ideeën geopperd. Van activiteiten voor jong en oud, workshops, lekkere culturele hapjes tot een informatiemarkt. Alle bewoners van Keizerslanden zijn van harte welkom. Begin juni volgt meer info hierover via een flyer en social media. Ook wordt het nieuwe meedoenboekje van Keizerslanden weer verspreid zodat iedereen weet wat er te doen is in de wijk.

Vind je het leuk om te helpen met de voorbereiding van het festival of wil je op 12 juni hand-en-spandiensten verlenen? Neem dan contact op met de wijkmanager of opbouwwerker van Keizerslanden:

Robert Saris (wijkmanager) ra.saris@deventer.nl

Carla Hobert (opbouwwerker) c.hobert@voorelkaarteamsdeventer.nlVoorstellen: wijkmanager en opbouwwerker Binnenstad en De Hoven

Opbouwwerker Robert en wijkmanager Esther (foto: WijDeventer)

In de Binnenstad en De Hoven zijn Esther Lagendijk (wijkmanager) en Robert Lentelink (opbouwwerker) actief voor WijDeventer. Samen ondersteunen ze bewoners bij de verschillende initiatieven. Allebei vanuit hun eigen rol. Esther is de lijn naar de gemeente en Robert schuift graag bij de bewoners aan om ze te helpen met alle andere zaken die komen kijken bij een bewonersinitiatief. Woont u in de Binnenstad of op De Hoven en bent u benieuwd naar wat ze voor uw initiatief kunnen betekenen of heeft u vragen over WijDeventer, neemt u dan contact op met Esther (06 51578277) of Robert (06 34650369).