Stedendriehoek

Nieuwe roman Verwrongen hart

DEVENTER – Evelien Dommerholt debuteert met haar roman Verwrongen hart. Zij is dit boek begonnen uit nieuwsgierigheid naar de vluchtelingenstroom en de wijze waarop mensen en bevolkingsgroepen met elkaar omgaan. Dit boek is haar debuutroman en staat vol humor, spanning en onverwachte wendingen.

Een boek dat stof heeft doen opwaaien. Niet alleen diverse reacties zijn ontstaan, maar instanties hebben daarnaast geprobeerd dit boek tegen te houden. Dit omdat het in strijd zou zijn met de rechten van de mens of dat het de vluchteling in het algemeen in een negatief daglicht zou plaatsen. Niets is minder waar. Integer en met respect heeft Evelien Dommerholt dit boek geschreven. Haar debuutroman Verwrongen hart vertelt een prachtig verhaal dat raakt en het eigenlijke verhaal vertelt.

Een verhaal met een drastische wending
Emma, een journaliste die van het leven geniet, krijgt van de redactie de opdracht om een artikel te schrijven over een vluchteling en zijn reis naar Europa. Vol met aannames en een beeld in haar hoofd over vluchtelingen vertrekt zij naar het azc waar hij verblijft. Nerveus en nieuwsgierig meldt Emma zich bij de receptie. De buitenlandse geuren treden haar tegemoet. Geuren die haar niet bevallen. Ze is benieuwd hoe dit interview gaat verlopen. Maar dan gebeurt er iets dat Emma niet heeft zien aankomen. Een totaal onverwachte wending tijdens het bezoek van Emma aan het azc, zorgt ervoor dat haar wereld op zijn kop komt te staan. Wat is hier aan de hand? Niemand kent het aangrijpende verhaal van de vluchteling, maar Emma ontdekt steeds meer. Een schokkende ontdekking die voor velen, ook voor Emma, het leven drastisch zal veranderen.
Verwrongen hart komt zondag 12 februari uit, maar is al verkrijgbaar via Uitgeverij Het Mooiste Boek (info@hetmooisteboek.nl) en Uitgeverij Stedendriehoek (redactie@stedendriehoek.net)