Stedendriehoek

Nieuwe pastores op de Brink

DEVENTER – Op zondag 21 januari is er een bijzondere, feestelijke dienst in Het Penninckshuis. Die dag verwelkomt de geloofsgemeenschap Nicoline Swen en Dora de Vrij als nieuwe pastores. De dienst start om 10.00 uur.

Verscholen achter het beeld van Albert Schweitzer, achter de deuren van het VVV, bevindt zich Het Penninckshuis. Een bijzonder gebouw én een geloofsgemeenschap. Bestaande uit een groep heel verschillende mensen, gedeeltelijk afkomstig uit de Doopsgezinde of Remonstrantse traditie.

Het Penninckshuis wil een open plek zijn waar iedereen welkom is, onafhankelijk waar je wieg heeft gestaan, wat je achtergrond is of wie je liefhebt. Een ontmoetingsplek, waar je in vrijheid je eigen woorden mag zoeken voor wat jou heilig is. Waar ruimte is voor vragen en niet-zeker-weten. Inclusief en vrijzinnig-christelijk.

Midden in de samenleving

Vanaf 1 december vormen Nicoline Swen en Dora de Vrij het nieuwe pastoresteam. Ze hebben er zin in: “We hebben het mooiste werk van de wereld”, zeggen beiden vol overtuiging. “En nu ook nog op zo’n prachtige plek: op de Brink, midden in de samenleving!” Ze willen zoeken naar nieuwe wegen voor kerk-zijn in de samenleving, in deze tijd. “Want goed leven in deze ingewikkelde wereld, hoe doe je dat? Wat is ‘goed leven’? Hoe geef je zin en betekenis aan je leven? Graag wil Het Penninckshuis een plek zijn van inspiratie en bemoediging bij die zoektocht.”

Wat Nicoline en Dora opvalt is de open houding van ‘de mensen van Het Penninckshuis’: “Enerzijds is er de echt de gemeenschap, waar mensen aandacht en zorg hebben voor elkaar, daarnaast zijn ook mensen van ‘buiten’ van harte welkom. Zij kunnen overal aan meedoen.”

Wie wil kennismaken met Nicoline Swen en Dora de Vrij is zondag van harte welkom. De dienst start om 10.00 uur. Men vindt Het Penninckshuis aan de Brink 89 in Deventer. De dienst vindt plaats in de kerkzaal achter de VVV-winkel. “Of kom een andere keer een viering bijwonen: iedere zondag, behalve de eerste zondag van de maand. Of sluit aan bij een van de andere activiteiten van de geloofsgemeenschap. Meer informatie: hetpenninckshuis.nl.”