Stedendriehoek

Nieuwe kunstclub bij Villa Molenenk van Domus Magnus exposeert werken

Als gevolg van het vele veilige binnenblijven ten tijde van de coronapandemie, ontstond er een nieuwe kunstclub op woonzorglocatie Villa Molenenk van Domus Magnus. Afgelopen halfjaar kwamen iedere woensdagmiddag zes bewoners bijeen voor een kunstles van Judith de Vries, met prachtige werken als resultaat. Deze werken worden sinds vorige week geëxposeerd op de locatie.

Coronaproof kunstlessen

Op het hoogtepunt van de covid-19 pandemie waren de 32 bewoners van woonzorglocatie Villa Molenenk zeer beperkt in hun vrijheid, waardoor vermaak en ontspanning vooral binnenshuis gezocht moest worden. Villa Molenenk beschikt over een enthousiast team van welzijnsmedewerkers dat gedurende deze periode extra creatief is geweest om de bewoners te ondersteunen. Zo kwam het laatste halfjaar op de woensdagmiddagen een zestal bewoners in de bibliotheek bijeen om daar onder de bezielende begeleiding van welzijnsmedewerker Judith de Vries ‘coronaproof’ kunstlessen te volgen. Judith is bevoegd docent tekenen en schilderen. Dat dit goed is te combineren met haar werk als welzijnsmedewerker, blijkt uit het enthousiasme waarmee de zes bewoners de afgelopen tijd hebben gewerkt.

Expositiewaardige werken

De bewoners hebben verschillende achtergronden. De één heeft wel ervaring met schilderen en de ander helemaal niet. Eén van de deelnemers heeft zelfs al eens eerder geëxposeerd in de Villa.

Maar de gemene deler is dat geen van allen ervaring had met de technieken die de bewoners deze middagen hebben geleerd. Waaronder het maken van linosneden en het werken met aquarelverf in poedervorm. Stap voor stap heeft Judith ze meegenomen door de diverse processen waarbij het onderwerp ‘dieren’ centraal stond. Ze is enorm trots op het uiteindelijke resultaat en noemt het volmondig ‘expositiewaardig’. Na de zomerperiode gaat deze activiteit zeker een vervolg krijgen en neemt de docente de bewoners mee op avontuur in de wereld van de portretkunst. Wie weet resulteert dat de volgende zomer weer in een expositie.

Bezoeken expositie

De expositie kan voor geïnteresseerden van buitenaf op afspraak worden bezocht. Zij dienen daarvoor een afspraak te maken met Judith de Vries via e-mail j.devries@domusmagnus.com.