Stedendriehoek

Nieuwbouw maakt Rivierenwijk in Deventer weer stukje mooier

Ondertekening door Gerrit Nikkels (Nikkels Projecten) en Jaap Huibers (Rentree).

Woningcorporatie Rentree, Nikkels en PHI Vastgoed zetten vorige week hun handtekening onder de koop en bouw van 43 sociale huurwoningen. Energiezuinige appartementen in het hart van de Rivierenwijk te Deventer, onder andere geschikt voor senioren.

Een leeg pleintje met stoeptegels en af en toe een verdwaalde auto op een geliefde locatie pal naast het winkelcentrum. Nu nog een beetje een kaal stukje, maar straks niet meer. Het is één van de laatste bouwlocaties in de Rivierenwijk. Over twee jaar is dit het nieuwe thuis van 43 Deventenaren.

Jaap Huibers (directeur-bestuurder van Rentree) is blij met de extra woningen: “Goede huisvesting met een betaalbare huurprijs, dat is wat Rentree wil bieden. Er is veel vraag naar betaalbare huurwoningen in Deventer en de wachtlijst is lang. Iedere woning die we bouwen helpt. Daarbij is de Rivierenwijk de laatste jaren flink opgeknapt; dit gebouw past bij de nieuwbouw en maakt de wijk weer een stukje mooier.”

Energiezuinig en gasloos

Nikkels en PHI Vastgoed werkten het aansprekende plan met MIX Architectuur uit, in samenspraak met Rentree. Gerrit Nikkels (directeur van Nikkels Projecten) vertelt dat de woningen gevarieerd en energiezuinig worden: “Het gebouw en de appartementen worden hoogwaardig geïsoleerd. Ook wordt het gebouw gasloos. Een warmtepomp zorgt voor de verwarming. En dat is niet alleen beter voor het milieu, het scheelt de nieuwe bewoners ook in stookkosten en geeft extra comfort.” Naar verwachting start de bouw begin 2021. Ruim een jaar later ontvangen de nieuwe bewoners de sleutel en kan het verhuizen beginnen.