Stedendriehoek

Nieuw jong talentop klassiek podium

WILP – Na een succesvol eerste seizoen met meer dan 800 enthousiaste bezoekers, luidt Jonge Meesters Wilp op zondag 19 november om 15.00 uur zijn tweede concertserie in met een concert van mezzosopraan Karin Strobos en pianist Thomas Beijer. De concerten vinden plaats in de Dorpskerk Wilp. Voor deze serie selecteerde de organisatie zeven nieuwe startende musici, die een optreden verzorgen én deelnemen aan het exclusieve programma: de Werkplaats voor Cultureel Ondernemerschap.

Hoe start je een carrière als musicus? Hoe kun je gaan leven van de muziek? Naast een podium en publiek biedt Jonge Meesters Wilp de deelnemende talenten drie dagen lang een programma-op-maat in zijn Werkplaats voor Cultureel Ondernemerschap. Met hulp van het GITP, een gerenommeerd instituut op het gebied van loopbaan- en talentontwikkeling, zullen de starters meer zicht krijgen op hun persoonlijke dromen, ambities, kwaliteiten en mogelijkheden. Een PR & Marketingspecialist gaat in op de vervolgvragen. Hoe profileer ik me? Hoe verkoop ik mijn verhaal en concerten? Hoe krijg ik publiek? En ‘rolmodellen’ Karin Strobos (mezzosopraan) en Thomas Beijer (componist, pianist en schrijver) zullen vertellen over hun ervaringen als professioneel musicus. Verder komen in de Werkplaats workshops aan bod van een topsporter over drijfveren, ambitie en volhouden en een podiumprogrammeur doet een boekje open over hoe boekingen tot stand komen.

 

De meeste deelnemers studeerden af aan het conservatorium en wonnen prijzen bij (inter)nationale concoursen. Jonge meesters Wilp selecteerde de musici uit de vijvers van zijn partners als het Prinses Christina Concours, het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en ArtEZ Klassiek.

 

Met een bezoek aan de concerten van Jonge Meesters Wilp, draagt het publiek bij aan een gericht en persoonlijk programma in cultureel ondernemerschap voor jong klassiek talent.
Meer informatie en kaarten: www.jongemeesterswilp.nl.