Stedendriehoek

Nieuw dorp Steenbrugge bouwrijp

DEVENTER – Wethouder Frits Rorink van de gemeente Deventer heeft, in aanwezigheid van alle projectbetrokkenen, het officiële startsein gegeven voor het bouwrijp maken van het nieuwe, duurzame en gasloze dorp Steenbrugge. Hier worden de komende jaren circa 400 woningen gebouwd.

Dit jaar verschijnen de eerste straten rondom de karakteristieke brink van Steenbrugge. In het nieuwe dorp worden de voordelen van de stedelijke voorzieningen van Deventer gecombineerd met de geborgenheid van een dorpse woonomgeving. De woningen in Steenbrugge onderscheiden zich door een zeer hoge energiezuinigheid. De woningen worden gasloos opgeleverd en de energie-eisen van 2020 worden reeds nu toegepast. In totaal worden circa 400 eigentijdse rijwoningen, twee-onder-een kap- en vrijstaande woningen gebouwd.

In oktober 2016 is de verkoop van de woningen in fase 1 en 2 gestart door Bemog en Le Clercq. De interesse hiervoor was groot en alle woningen zijn inmiddels verkocht. Voordat de eerste woningen kunnen worden gerealiseerd, wordt het gebied bouwrijp gemaakt. De werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van bouwwegen in fase 1 en het maken van een tijdelijke ontsluiting voor het bouwverkeer richting de Raalterweg. De werkzaamheden zijn voor de kerst begonnen en zullen in april worden  afgerond.