Stedendriehoek

Natuurwerkdag in de Overtuin

WARNSVELD – Op zaterdag 4 november maakt de Overtuin in Warnsveld onderdeel uit van de landelijke natuurwerkdag. Ruim 15.000 deelnemers uit heel Nederland doen mee om klussen uit te voeren die bijdragen aan de biodiversiteit en een gezonde planeet.

De Overtuin is een historische tuin, aangelegd in 1832 bij buitenplaats Welgelegen, en wordt beheerd door de Stichting Warnsveldse Monumenten. Het onderhoud van de tuin wordt bijna uitsluitend door vrijwilligers gedaan en die kunnen best af en toe een steuntje in de rug gebruiken. Zo wordt zaterdag de paddenpoel schoongemaakt, het riet verwijderd en afgevoerd. Dit is nodig om een goede leefomgeving te creëren voor de padden, groene kikkers en salamanders en andere dieren die in de poel leven. Daarnaast is er veel opschot van kleine boompjes, heesters, braam en hop in het parkgedeelte. Dit wordt aangepakt. Hierdoor wordt de structuur van de tuin behouden.

Vele handen maken licht werk en de vrijwilligersgroep van de Overtuin kan deze dag wel extra handen gebruiken. “Wij zien je graag komen en zorgen die dag voor soep met broodjes. Om je aan te melden, ga je naar natuurwerkdag.nl, kies als postcode 7231 en als afstand 10 kilometer en dan zie je bij de derde optie de Overtuin. Mocht het niet lukken, aanmelden via onze mail kan natuurlijk ook. Zie: www.deovertuin.nl of warnsveld@deovertuin.nl”