Stedendriehoek

Natuur als verwoestende kracht

DEVENTER – In het kader van de Boekenweek met als thema ‘natuur’, houden fotograaf Pieter Leeflang en stadsdichter Wibo Kosters in Coffee Together een expositie over hoe natuur en mens elkaar bestrijden. Voor de gelegenheid schreef Kosters bij een serie dreamscapes, droomlandschappen in fotografie, van Leeflang een gedichtencyclus.

Leeflang maakte als tiener de verwoestende watersnoodramp van 1953 mee op Goeree-Overflakkee, en keerde na jaren terug om er te fotograferen. Het leverde evocatieve foto’s op in zijn kenmerkende, haast non-figuratieve beeldstijl. Kosters liet zich door de beelden inspireren tot een cyclus over menselijke (hoog)moed tegenover de ontzagwekkende kracht van de natuur. Daarbij speelt de watersnoodramp, dit jaar 65 jaar geleden, natuurlijk een rol.

 

De expositie wordt op zondag 11 maart om 15.30 uur geopend door PVDA-raadslid Bep Spa. Veronika Simonett, fluitist en voice-artist, gaat met haar improvisatietalent de gedichten en beelden muzikaal omlijsten. De expositie is daarna de hele maand maart nog te bezichtigen in Coffee Together, Lange Bisschopstraat 40 te Deventer.