Stedendriehoek

Nacht van Goud zoektdrummende kinderen

DEVENTER – De Nacht van Goud beleeft op zaterdag 9 september zijn vijfde editie. Op veertien bijzondere erfgoedlocaties in de binnenstad van Deventer worden bezoekers getrakteerd op intieme voorstellingen.

De Nacht van Goud opent op de Brink om 19.30 uur met een energiek spektakel van slagwerk op koekblikken, rinkelende fietsbellen en opzwepende salsaritmes door kinderen van de Nicolaasschool en andere scholen – onder leiding van Tijs van den Berg en Rob van den Berg – en het showorkest Cadenza uit Twello, geflankeerd door dansers van Danzo onder leiding van Marion van Veen.

Vanaf 20.00 uur openen veertien locaties hun kelders, zolders en hoekjes. Gedurende de avond vinden op elke plek vier voorstellingen plaats, waardoor er de mogelijkheid is meerdere voorstellingen na elkaar te bezoeken. Exclusieve voorstellingen van dans, verhalen, muziek, proeverijen en theater voeren de boventoon op deze intieme locaties. Een unieke ervaring voor publiek en artiest.

Voor het spektakelstuk op de Brink zoekt het Deventer Verhaal en de organisatie van Nacht van Goud vijftig kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar, die bij die openingsact willen drummen. Het gaat om slagwerk op koekblikken en ander soort trommels. Iedereen kan en mag mee drummen. Er wordt geen virtuositeit verwacht, maar wel stevig ‘handwerk’. Meedoen is gratis. Na afloop wacht er een attentie voor elke drummer. Het spektakel duurt van 19.30 tot 19.45 uur onder de titel ‘Boeren Burgers en Buitenlui’. Er wordt dezelfde dag voor die tijd geoefend onder leiding van muziekdocent Tijs van den Berg. Het optreden is voor iedereen toegankelijk.

Ouders/verzorgers kunnen hun drummende kind opgeven bij Leny Stappers (coördinator Nacht van Goud) via e-mail lenystappers@hotmail.com