Stedendriehoek

Muzikale zomer in Lebuinuskerk

De Stichting Lebuinusconcerten verlengt de serie online vrijdagavondconcerten. Al vanaf 27 maart vinden er wekelijks concerten in de Lebuinuskerk plaats. De serie is uitgebreid tot en met eind augustus. Naast het befaamde Holtgräve-orgel komen ook diverse andere instrumenten aan bod.

Cantor-organist Kirstin Gramlich is opgetogen over de steun die de stichting in de afgelopen weken heeft ontvangen: “De serie is door en voor lokale musici. Het is fantastisch dat we zoveel steunbetuigingen hebben ontvangen dat we de serie kunnen voortzetten!” De hele zomer klinkt er dus wekelijks muziek vanuit de Lebuinuskerk door musici uit de regio.

De zomerserie bestaat uit de volgende concerten op vrijdagavond: 3 juli – Kirstin Gramlich (orgel); 10 juli – Jaap Eilander (piano); 17 juli – Teus de Mik (orgel); 24 juli – Arjan van El (jazzsaxofoon); 31 juli – Ruben Tekelenburg (piano); 7 augustus – Vera Bon (zang); 14 augustus – Wim Diepenhorst & Nils van Beek (orgel & lezing met thema ‘Venetië’); 21 augustus – Duo a Pizzico: Ferdinand Binnendijk (mandoline) & Noortje Vredeveld (gitaar); 28 augustus – Robert Muuse (bariton) & Micha Weers (piano).

Alle concerten duren van 19.00 tot 19.30 uur en zijn live te volgen via de website concerten.lebuinuskerk.nl. De concerten zijn terug te luisteren via www.kerkdienstgemist.nl. Meer informatie is te vinden op de website van Stichting Lebuinusconcerten: concerten.lebuinuskerk.nl of de Facebookpagina van de Lebuinuskerk.

Speurtocht 

In de maanden juli en augustus zet de Lebuinuskerk haar deuren ook open op zondagmiddag. “Kom op adem in een koele kerk. Doe met de kids een speciale online speurtocht en ontdek de eeuwenoude historie van de Lebuinuskerk”, nodigt Marco Heemskerk iedereen uit. “Zin in iets spectaculairs? Beklim de toren en ontdek het mooie uitzicht over stad en land.” De toegang is vrij, een vrijwillige donatie is welkom. Voor meer informatie: www.lebuinuskerk.nl.