Stedendriehoek

Muziektherapie uitkomst bij Parkinson

Parkinson Café Deventer is een ontmoetingsplek voor iedereen die met Parkinson of parkinsonisme te maken heeft: patiënt, partner, familielid, mantelzorger en zorgverlener. Het belangrijkste doel is het onderlinge contact en daarnaast wordt er informatie gegeven.

Op woensdag 10 november staat de bijeenkomst, verzorgd door Martien van Oostrom, in het teken van Muziektherapie voor mensen met Parkinson(isme). Martien: “Ik ben goed bekend met de praktijk van de technieken uit de neurologische muziektherapie (NMT). In samenspraak met ParkinsonNet (fysiotherapeuten) en ArtEZ ontwikkelde ik de muzikale bewegingsmethodiek DoctorBeat, ik geef muziektherapie gericht op de stem en richtte met steun van de Parkinson Vereniging en de Frankelandgroep in Schiedam Nederlands eerste Parkinsonkoor op.”

De muziektherapie richt zich op het verbeteren van bewegingsstoornissen, taal- en spraakproblemen, initiatief-nemen en concentratie. Maar ook wordt gewerkt aan het verminderen van stress en spanningsklachten en mantelzorgondersteuning.

Het Parkinson Café duurt van 14.30 tot 16.30 uur, met inloop vanaf 14.00 uur. Het vindt plaats in het clubgebouw van de Deventer Sport Vereniging Actief op sportpark De Zandweerd. Parkeren kan op de parkeerplaats aan de Brederodelaan/hoek Roland Holstlaan. In verband met de coronamaatregelen is opgave verplicht via Annie Overmars-Groen, coördinator Parkinson Café Deventer, telefoon 0572-357758 of e-mail info@parkinsoncafedeventer.nl. Informatie is ook te vinden op de website www.parkinsoncafedeventer.nl. Opgave om de bijeenkomst bij te wonen dient uiterlijk zaterdag 6 november binnen te zijn.