Stedendriehoek

Mooie donatie voor school in Afrika

De Wereldwinkel heeft in het kader van de landelijke Fairtrade week (die loopt van 24 tot 31 oktober) een bedrag van €750,- gedoneerd aan de Stichting Vrienden van Mikondo.

De Wereldwinkel, gevestigd in de Nieuwstraat, verkoopt cadeaus met een Fairtrade stempel. Fairtrade betekent een eerlijk loon voor de producent in de Derde Wereld en bescherming van natuur en milieu.

“De landelijke campagneweek is een moment waarop bedrijven, winkels, gemeenten en vrijwilligers eerlijke handel extra onder de aandacht brengen. Juist in deze onzekere tijd is eerlijke handel belangrijker dan ooit. Boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden worden hard geraakt door het coronavirus. Door in de winkel vaker voor een Fairtrade product te kiezen, kunnen consumenten hen een steun in de rug geven”, vertelt Charles Plant namens het bestuur van de Wereldwinkel Deventer. “Voor klanten van de Wereldwinkel zijn er deze week ook diverse acties. Om licht te brengen in donkere tijden, zijn bijvoorbeeld handgemaakte kaarsen uit Swaziland in de aanbieding gezet. Het loont dus de moeite om naar de Nieuwstraat te gaan om een mooi cadeau uit te zoeken.”

De Stichting Vrienden van Mikondo gaat met de gift van de Wereldwinkel de Congolese school La Tulipe helpen bij onderhoud van met name de stoeltjes van de kleuterklas. “Die worden nu weer fris in de verf gezet. En voor de leerkrachten kan er in elk lokaal een tafel en een stoel komen. Tot nu toe was daar geen geld voor en stonden zij de hele dag. In de school die Mikondo vanuit Nederland steunt, krijgen rond de 1200 leerlingen les. Bij zulke aantallen leerlingen moet er regelmatig wat hersteld of vervangen worden. Daarom is iedere financiële bijdrage, zoals die van de Wereldwinkel, heel welkom.”