Stedendriehoek

Mooi bedrag voor mobiele hospicekamer-set

DEVENTER – Leden van de stichting Deventer4life hebben met hun deelname aan de Roparun geld opgehaald voor een mobiele hospicekamer voor terminale patiënten in het Deventer Ziekenhuis. De cheque van 8.000 euro is inmiddels overhandigd. Een toch vaak steriele ziekenhuiskamer kan met de mobiele unit omgebouwd worden tot een warme intieme (huis)kamer voor patiënt en naasten tijdens een stervensfase.

Wie de als hospicekamer ingerichte ziekenhuiskamer binnenkomt, ervaart direct het verschil. Fijne stoelen, ander beddengoed, een mooie sprei, lekkere kussens, passende verlichting, een andere aankleding… Het is niet meer de standaard ziekenhuisruimte, maar een kamer die aanvoelt als huiskamer. Mooie van de unit is dat deze verplaatst kan worden en op die manier op elke kamer op elke afdeling in het ziekenhuis ingezet kan worden.

Warm hart

Voorzitter van Deventer4life Elske Huisman: “Als leden lopen we geregeld hard met elkaar en door mee te doen aan de Roparun (Rotterdam-Parijs, 550 kilometer in estafettevorm), hebben we geld opgehaald voor een goed doel. We hadden een longlist aan ideeën, en de mobiele hospicekamer-set voor het Deventer Ziekenhuis hebben we uiteindelijk gekozen als bestedingsdoel. Een idee van de Deventer huisarts Audrey Haarsman die natuurlijk ook geregeld met deze patiëntengroep in aanraking komt. We dragen de cheque met een warm hart over aan het ziekenhuis.” Het sluit naadloos aan op het motto van de Roparun: leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.

Dank is groot

De cheque werd met grote dank in ontvangst genomen door verpleegkundig specialist Anja Binnenmars, klinisch geriater en voorzitter van Commissie Palliatieve Zorg Linda Schreur en verpleegkundige G2 Meike Neulen van het Deventer Ziekenhuis. Anja: “Het zijn van die uitgaven die een ziekenhuis niet snel doet. Maar het inrichten van zo’n kamer is zo belangrijk voor patiënt en naasten. Je creëert echt een huiskamergevoel. Een sfeer die past bij intiem afscheid nemen. Heel fijn dat Deventer4life dit zo wil financieren.” Er is een speciale kar waarin de onderdelen van de hospicekamer in vervoerd kunnen worden, om zo elke ziekenhuiskamer op elke afdeling om te bouwen tot een warme huiskamer. Zaterdag 14 oktober is de nationale dag van de palliatieve zorg. Mooi moment om met de mobiele unit stil te staan bij dit zorgthema.