Stedendriehoek

Monkey Ville; Where monkeys go bananas!

Vorig jaar werd het ‘Kids Area’, welke overdag speciaal is ingericht voor de kinderen, al drukbezocht. Dit jaar verzorgen de Colored Monkeys het kleurrijkste area van het Deventer Stadsfestival!

Monkey Ville is in de middag speciaal voor de kleine aapjes en in de avond voor de creatieve bavianen. De hele dag vliegen de bananen en apenstreken je om de oren met een breed scala aan swingende bands, jams, jong talent en de vetste DJ’s uit de regio! Met onder andere de ‘Funky Organisers’ en ‘Monkeyjam’ wordt het gegarandeerd een plek waar iedereen lekker kan swingen.

Naast alle leuke live acts en bandjes is er nog meer entertainment. Zo zijn er onder andere de ronddraaiende teacups, een bungee trampoline, waterballen, een ballon kunstenaar en kunnen de kids geschminkt worden. Alles is in huis om zowel jong als oud een fantastische dag te bezorgen!

Dit jaar zullen de volgende act’s, bands en DJ’s optreden in de Monkey Ville:

Yo Ey
Toen de Monkeys bij de regionale finale van de Kunstbende dit jonge talent zagen was het meteen duidelijk. Met zijn energieke raps is Yo Ey niet voor niets winnaar van regio Oost geworden.

Robin Yerah
Beatbox, piano, gitaar en een formidabele stem. Dit muzikale wonderkind kan het allemaal en is klaar om zijn kunsten te vertonen. Met een loopstation en allerlei effecten bouwt hij ter plekke de dikste beats, waar hij vervolgens met zijn funky gitaar licks en soulful meerstemmigheid de prachtigste liedjes van maakt

Monkeyjam
Deze jamsessie is al meer dan 2 jaar een begrip in de Deventer muziekscene en gegarandeerd een knaller in Monkey Ville! Met o.a. Jan Terlouw Junior en muzikanten van Roots Rising, Knarsetand en NNENN slingeren deze apen langs alle muzikale genres die de jungle lief is.

Bek Vol Zand
Deze vrolijke bluegrass band laat alle apen dansen. Met een mondharmonica, banjo’s en een contrabas nemen deze Oosterlingen je mee naar het wilde westen. Yihaa

Young Tree
De nieuwste reggae flavour uit de regio! Geïnspireerd door bands als Groundation & Cat empire besloten deze jonge apen niets anders dan roots muziek te gaan maken. Met twee vrouwen op de vocalen en een dikke blazerssectie zullen ze deze zomerdag lekker op gang brengen!

Grassmoawer
Alle blazers uit het oerwoud hebben zich verzameld. Met flink dansbare grooves en een geweld aan toeters en bellen wordt Monkey Ville een waar circus!

Funky Organisers
Ooit braken deze aapjes Het Burgerweeshuis en de Popronde af. Op het Deventer Stadsfestival staan ze klaar om heel Monkey Ville te verrassen met frisse funky beats. Dansen geblazen!

Monkeys X Bananas
Apen denken niet in hokjes, ze klimmen eruit! Bananen vliegen om je oren tijdens deze doldwaze DJ act met percussie, saxofoon en freestyles zoals alleen apen dat kunnen.

Raster DJ’s
Dat Deventer talent heeft blijkt wel weer. Voor het tweede jaar op rij nodigt Colored Monkeys de vetste DJ’s talenten uit in Monkey Ville. Opgegroeid in de Talenthouses van Raster zijn de jonge aapjes nu klaar om Deventer te veroveren!

Winnaar Spin It
De winnaar van de grootste DJ contest van Deventer zal hier de decks spinnen! Eind juni zal de winnaar van de Spin It wedstrijd bekend gemaakt worden.

Soulclap
De dikste afterparty terwijl het festival nog bezig is. Soulful, catchy, swingend en bovenal niet te versmaden! De apen van Soulclap betraden o.a. De Sugar Factory, Oerol en gingen internationaal in o.a. Bilbao & Madrid. De perfecte afsluiter voor primaten van alle leeftijden.