Stedendriehoek

Mokum aan de IJssel in Worpplantsoen

DEVENTER – De stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen viert haar vijfjarig bestaan. Ook het festival Old Dèventer wordt voor de vijfde keer gehouden in het Worpplantsoen. Het vindt plaats op woensdagmiddag 30 augustus vanaf 14.00 uur en heeft als thema ‘Mokum aan de IJssel’. Hiervoor heeft de jubilerende stichting het oer-Amsterdamse gezelschap Rondje Mokum naar Deventer gehaald.

Rondje Mokum geniet met hun voorstellingen grote bekendheid. Eerder dit jaar traden de Amsterdamse artiesten nog met veel succes op in het Concertgebouw. Hun show omvat veel Amsterdamse gein, sentiment en gezellig meezingen of, zoals ze het zelf zeggen: live muziek vanuit het hart van echte Mokummers. De bekende accordeonist André Vrolijk heeft de muzikale leiding. Verder staan op het programma de zangeres Jo Ann uit Hoofddorp met liedjes van onder anderen Willeke Alberti, Anneke Grönloh en Conny Vandenbos en de Deventer zanger/gitarist Ben Rondhuis brengt een ode aan Eddy Christiani. De presentatie is in handen van ‘good old’ Tonny Leerink.

 

Gratis toegang

Vanaf 13.00 uur is het festivalterrein open en worden bezoekers verwelkomd met een Deventer Koek Bijtje en vrolijke accordeonmuziek van Jan Veldkamp. Er zijn voldoende voorzieningen in het park voorhanden en om verzekerd te zijn van een zitplaats kan men een klapstoeltje voor slechts 1 euro reserveren via e-mail reserveren@muziekkoepelneringbogel.nl. Bezoekers mogen ook hun eigen (rol)stoel meenemen. Om de kosten te bestrijden wordt een grote verloting gehouden, met als hoofdprijs een elektrische fiets. Voor meer informatie, zie de website www.muziekkoepelneringbogel.nl