Stedendriehoek

Mogelijk uitbreiding van Aventus Deventer

De gemeente Deventer en Aventus gaan samen de mogelijkheden van uitbreiding van Aventus met nieuwbouw aan de Snipperlingsdijk verkennen. Hierbij wordt ook de mogelijkheid onderzocht om het complete parkeergebied achter Aventus, Saxion en Tauw te herontwikkelen. Hiervoor zoeken partijen samenwerking met NS Vastgoed.

“Bij het opleiden van professionals van de toekomst hoort een inspirerende en moderne omgeving. Als regionaal opleidingscentrum in de Stedendriehoek is het mooi om nu in Deventer vanuit onze bestaande locatie de mogelijkheden tot uitbreiding en modernisering te onderzoeken. Zeker binnen de ontwikkelingen van De Kien”, zegt Jos van Deursen, voorzitter College van Bestuur bij Aventus.

Kien biedt kansen

Wethouder Liesbeth Grijsen: “We zien als gemeentebestuur veel kansen in De Kien en dit is er één van. Aventus kan hierdoor zichzelf en de samenwerking in De Kien versterken. Ook kijken we naar de mogelijkheden voor een gezamenlijke parkeergarage waar het hele gebied van kan profiteren.”

Naar één locatie

In Deventer heeft Aventus twee locaties: aan de Snipperlingsdijk en aan de Middelweg. Vanwege de inmiddels verouderde locatie aan de Middelweg zijn er plannen om alle opleidingen samen te brengen op de locatie Snipperlingsdijk en deze locatie uit te breiden.

Veilig en modern

Iedere dag zet Aventus, regionaal opleidingscentrum, zich in om de medewerkers van de toekomst op te leiden in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Onder het motto ‘thuis bij Aventus’ wordt dat gedaan in een veilige en moderne omgeving, passend bij de huidige en toekomstige generatie.