Stedendriehoek

Mobiel erfgoed aan de Welle

DEVENTER – Tijdens de Monumentendagen op zaterdag 9 en zondag 10 september is er weer mobiel erfgoed op en aan de IJssel. Aan de Wellekade liggen klassieke schepen aangemeerd en men mag mee voor een vaartochtje op de IJssel. De eigenaren vertellen graag iets over de geschiedenis van hun schip. Ook op de kade zijn diverse activiteiten.

Men kan aanmonsteren voor een vaartochtje op de IJssel. Er wordt een kleine vergoeding gevraagd (kinderen gratis). Bij veel belangstelling zijn wachttijden mogelijk. Zaterdag vertellen archeologen over vondsten in en aan de IJssel; dit is aan boord van de UK76, tijdens een vaartocht. Op de kade zijn enkele klassieke auto’s en motorblokken en er is een tentoonstelling van modelschepen. Muzikale omlijsting is er van accordeonist Mark Kornet en op zondag treden Sjaan Jordaan en de shantykoren Zeebanket en d’Ieselsingers op.

 

De vaartochten zijn op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De archeologenvaartochten op de UK76 zijn zaterdag eens per uur. Het aantal plaatsen hiervoor is beperkt. De koren treden op zondag op tussen 15.00 en 17.00 uur; ook varen zangers met schepen mee.