Stedendriehoek

Minister Helder bezoekt Woon- en Zorgcentrum Humanitas Deventer

Conny Helder, de nieuwe minister voor Langdurige Zorg en Sport, bracht afgelopen week een werkbezoek aan Woon- en Zorgcentrum Humanitas in Deventer. Samen met de Directeur-Generaal Langdurige Zorg, Ernst van Koesveld, ging zij in gesprek met bewoners, medewerkers, jongeren en woonstudenten.

Minister Helder was onder de indruk van de verhalen die zij hoorde. Humanitas is geen traditioneel Woon- en Zorgcentrum, maar een huis waar allerlei mensen samenkomen. De ‘vertragende’ wereld van de ouderen heeft een positieve invloed op jongeren. En de levendigheid van de jongeren heeft weer een positieve invloed op de ouderen. Zo wonen er bijvoorbeeld woonstudenten in Humanitas. Dit zijn studenten die gratis bij Humanitas wonen en in ruil daarvoor een goede buur zijn voor de andere bewoners.

Ook sprak de minister met Joke Hofman, directeur-bestuurder bij Woonbedrijf ieder1, Gea Sijpkes, bestuurder bij Woon- en Zorgcentrum Humanitas, en Marien de Langen, voorzitter van de Raad van Toezicht van Woon- en Zorgcentrum Humanitas, over de toekomst van de ouderenzorg en hoe de kracht van de vertraging hier een goede rol in kan vervullen.