Stedendriehoek

MIMIK viert de feestdagen

Met de kerst voor de deur heeft filmtheater MIMIK een feestelijk programma samengesteld. Zo slaan MIMIK en Hotel FINCH de handen opnieuw ineen voor een hartverwarmende kerstactie en is er in de kerstvakantie van alles te beleven bij MIMIK.

Bezoekers van MIMIK mogen tot 31 december een wenskaartje invullen en antwoord geven op de vraag: ‘Wie gun jij een overnachting in Hotel FINCH, inclusief ontbijt en film voor twee personen?’ De winnaar mag heerlijk overnachten in FINCH. De volgende dag sluiten zij deze ervaring uitgerust af met een heerlijk ontbijt. Zij mogen tijdens hun verblijf ook samen een filmvoorstelling bezoeken in MIMIK. Op 2 januari wordt de winnaar bekendgemaakt.

Tijdens de kerstdagen is MIMIK gewoon geopend. Filmprogrammeur Anton van Amersfoort stelt een mooi programma voor de feestdagen samen. Op het witte doek zijn onder andere Wonka (over Willie Wonka, met Timothée Chalamet en Olivia Colman), het aangrijpende Britse sociale drama The Old Oak en het komisch drama Neem Me Mee (met onder anderen Renée Soutendijk en Jeroen Krabbé) te zien. Ook de balletklassieker De Notenkraker is rond de feestdagen te bewonderen op een groot scherm, uitgevoerd door het Royal Ballet en het Royal Opera House orkest. Het hele filmprogramma rondom de feestdagen staat sinds maandag online.

Op vrijdag 29 december kan men in de theaterzaal de zonden overdenken van het afgelopen jaar. In Vers & Vuig gaan vier dichters en tekstschrijvers de strijd aan met elkaar rondom de zeven hoofdzonden, live op het podium. Met muziek van FOKKO! en Jip & Meneer De Perifeer.

Op zaterdag 6 januari neemt Ferhat Kaplan de bezoekers mee op zijn zoektocht naar zijn wortels in de voorstelling ‘Kind van het licht’. Ferhat is Aleviet. De Alevieten behoren tot een grote religieuze minderheid in Turkije. Zijn hele leven vinden mensen daar iets van. Wat betekent het eigenlijk om er een te zijn?

Activiteiten kerstvakantie

Ook voor gezinnen is er van alles te beleven bij MIMIK in de kerstvakantie. Dagelijks zijn meerdere jeugdfilms te zien, geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Op woensdag 27 december en 3 januari kunnen kinderen in hun pyjama naar MIMIK komen. Na een heerlijk ontbijt genieten ze van een toffe familiefilm. Ook kunnen ze op oudejaarsdag, 31 december, oliebollen komen versieren bij hun bezoek aan een jeugdfilm voor €4,50.

Voor meer informatie over het programma in de kerstvakantie en de activiteiten: www.mimik.nl/mimik-x-mas. Voor meer informatie over de wenskaartenactie: http://www.mimik.nl/feestdagen