Stedendriehoek

Meezingen via de computer

DEVENTER – “Wat prachtig waren die beelden van de zingende mensen in Italië! Wat zou het heerlijk zijn als we ook in Nederland nu samen zouden kunnen zingen, ondanks de maatregelen rondom het coronavirus”, aldus Petra Overeem (zie foto).

“Bij elkaar komen om samen in een grote groep te zingen, dat zit er voorlopig niet in, maar zingen is natuurlijk wel heel erg fijn. Daar heb ik iets op bedacht! Op woensdag 1 en vrijdag 3 april kun je meezingen via de computer. Je hebt er verder niets voor nodig dan je eigen stem en een computer met geluid. Ik maak een live-video van liedjes die ik samen met een groepje van vijf zing. En iedereen die wil, kan meekijken en meedoen. De live-video duurt van 20.00 tot 21.30 uur en is te vinden op www.facebook.com/Vrijuitzingen. Het kost niets.”

Ze vervolgt: “De liedjes die we gaan zingen, zullen vooral bestaan uit canons en eenvoudige korte nummers van over de hele wereld die je snel mee kunt zingen. Soms gaan we een popsong zingen. Wil je de teksten vooraf hebben, dan kun je deze gratis downloaden. Kijk voor meer informatie op www.piovocaal.nl/contact.”

(Foto: Juul Baars)