Stedendriehoek

Meewind hoopt op succesvol Tegenwind

BATHMEN – De bouwers van Meewind bv hebben onlangs op de beoogde locatie een tweetal schaalmodellen van de windturbines geplaatst die er binnenkort kunnen verrijzen. Directeur/eigenaar van het bedrijf Ron de Leeuw was bij de plaatsing aanwezig.

“De reacties op het voornemen tot het plaatsen van windturbines op deze locatie zullen ongetwijfeld verdeeld zijn. Velen zijn voorstander van windenergie, maar er kleven ook nogal wat nadelen aan”, zegt hij. Voor Ron is het een prestigeproject geworden om dit plan in Bathmen doorgedrukt te krijgen. Dat heeft alles te maken met zijn verleden èn het verleden van zijn vader die in Bathmen ondergedoken heeft gezeten tijdens de oorlog. Loukie, de voorzitster van de jongerenvereniging, is zwaar tegen een windturbine op deze locatie en het dreigt nogal te escaleren. Haar vriend Jesse, bij wiens ouderlijk huis de turbine geplaatst zou gaan worden, heeft een nogal drukke oma die overal een mening over heeft.

Of het gevaarte er wel of niet komt, is te zien in het openluchtspel Tegenwind. De repetities en andere voorbereidingen zijn weer begonnen: “Weer omdat het eigenlijk de bedoeling was om het in 2020 uit te voeren. Corona gooide destijds roet in het eten. Maar 2020 was ook het jaar van 75 jaar bevrijding en 100 jaar P.J.B. (Plattelands Jongeren Bathmen). Deze elementen komen dan ook nadrukkelijk terug in Tegenwind.”

De première is zaterdag 13 mei en daarna volgen nog voorstellingen op 14, 17, 19 en 20 mei. Locatie is het Traasterbos Theater (ook wel bekend als de ‘oude manege’), een open plek in het bos. De kaartverkoop is inmiddels gestart en een belangrijk deel van de tickets zijn al over de virtuele  toonbank gegaan. Ze zijn verkrijgbaar via www.openluchtspelbathmen.nl en via het infopunt bij het Cultuurhuus Braakhekke, Schoolstraat 6a.