Stedendriehoek

Marathon lopen voor Kinderwebsite Deventer Ziekenhuis

DEVENTER – Kinderen horen buiten te spelen. Zij horen niet ziek te zijn en al helemaal niet steeds naar het ziekenhuis te gaan. Toch is dit voor sommige kinderen wel nodig. Soms komen ze voor een prik, maar soms ook voor een groot onderzoek of een opname. Als kind is het vaak spannend om naar het ziekenhuis te gaan.

Het Deventer Ziekenhuis wil een speciale kinderwebsite realiseren. Een website die helemaal op kinderen en jongeren is gericht. Hiervoor is een eigen, veilige en vertrouwde informatieomgeving van groot belang. De kinderen en ouders kunnen op de kinderwebsite informatie verwachten over onderzoeken en behandelingen. Maar vooral ook wat je kunt verwachten in het ziekenhuis, wat je moet meenemen en wat je er kunt doen. Veel praktische informatie dus. Zo kunnen kinderen zich beter voorbereiden op hun komst naar het ziekenhuis. Dit gebeurt aan de hand van filmpjes, spelletjes en animaties. Kinderen kunnen op deze manier, samen met hun ouders, kennismaken met het ziekenhuis.

 

Om de website tot stand te laten komen, is geld nodig. Vier heren hebben de handen ineen geslagen en zullen op zondag 15 oktober de marathon van Amsterdam lopen. Hiermee willen zij geld ophalen om te kunnen bijdragen aan de Kinderwebsite. De broers Edwin, Jeroen en Robert Saris en vriend Dick Willemsen zijn degenen die de hardloopschoenen aantrekken.

 

“Twee jaar geleden begon ik met duurlopen”, vertelt Robert Saris. Hij is wijkmanager bij de gemeente Deventer. “Samen met mijn broers en vriend Dick hebben we twee keer de Halve van Amsterdam, Enschede en de IJsselloop gelopen. Het is echt leuk om dat samen te doen. Het idee om een hele marathon te gaan lopen ontstond toen en begin dit jaar hebben we ons ingeschreven voor Amsterdam. Op dit moment trainen we veertig tot vijftig kilometer per week.”

 

Er zijn landelijk veel initiatieven om geld op te halen voor goede doelen. “Dat is ontzettend mooi, maar wij hebben gekozen voor een lokaal goed doel. Zo kwam ik op de site van de Vrienden van het Deventer Ziekenhuis uit. Deze stichting wordt gesteund door veel mensen die ik herkende, onder wie Marc Overmars, Jan Bugter en de burgemeester.”
De vier openden een Facebookpagina, nodigden vrienden uit via WhatsApp om te doneren voor het goede doel en zij haalden sponsoren binnen. “Nu is het tijd voor de eindsprint. Qua trainen zitten we op schema. Nu willen we natuurlijk nog zo veel mogelijk geld binnenhalen.”

De vier zijn te volgen via facebook https://www.facebook.com/Run4VvDZ.

 

“Wij lopen de marathon, waarbij we de laatste tien kilometer op karakter zullen moeten uitlopen. Maar de kinderen waarvoor wij lopen moeten vaak nog veel meer karakter tonen als ze ziek zijn…”