Stedendriehoek

Loopevenement verbindingtussen Deventer en Bathmen

DEVENTER/BATHMEN – Het is een loopevenement dat niet meer is weg te denken uit de regio. De Brink tot Brinkloop van de Brink in Deventer naar de Brink in Bathmen op Oudejaarsdag. Het parcours is geijkt op 10 kilometer. Deze loop symboliseert de verbinding tussen Bathmen en Deventer.

Op de Brink in Bathmen vindt tevens een Kidsrun plaats voor basisschoolleerlingen. “Voor startende lopers die deelnemen aan startgroepen bij AV Daventria 1906, ABS Bathmen en enkele sponsoren, is het mogelijk om bij het ‘5-kilometerpunt’ in te voegen, zodat ze deze afstand kunnen volbrengen. Zo wordt het evenement voor veel mensen bereikbaar”, vertelt de organisatie.

 

De voorinschrijving van de 10 kilometer is inmiddels gesloten, maar er is een mogelijkheid tot na-inschrijving op de dag zelf. Na-inschrijven kan van 09.15 tot 10.45 uur in de foyer van de Deventer Schouwburg (tegenover het NS-Station). De start van de 10-kilometerloop is 11.00 uur en vindt plaats op de Brink in Deventer.

 

Zoals veel evenementen een goed doel steunen, is dit bij de Brink tot Brinkloop ook het geval. “Wij kiezen voor Uganda. Ook daar is sport een belangrijke manier om los te komen van de dagelijkse beslommeringen. Er is veel armoede en kinderen kunnen door middel van sportactiviteiten als hardlopen en voetbal hun talenten met elkaar meten. Helaas is er nauwelijks sprake van een sportinfrastructuur. Sportclubs ontbreken evenals goed opgeleide trainers. In Uganda is men heel competitief ingesteld en sport kan een weg uit de armoede zijn. Met onze loop kunnen wij een steentje bijdragen om dit doel te steunen.”

Alle informatie over de Brink tot Brinkloop is te vinden op www.brinktotbrinkloop.nl