Stedendriehoek

Literaire middag in Mimik

Rob van Essen (1963), schrijver, vertaler en recensent voor onder andere NRC, praat zondagmiddag 16 april om 15.00 uur in Theater Mimik, Achter de Muren Vispoort 8-10 in Deventer, bij Deventer Literair over zijn werk.

Hij groeide op in Rijssen en de ‘zwartekousenkerk’ speelde een belangrijke rol in zijn jeugd. Door de openbare bibliotheek ontdekte hij in zijn jeugd meer van de wereld. In 1996 debuteerde Rob van Essen met de roman ‘Reddend zwemmen’. Voor de verhalenbundel ‘Hier wonen ook mensen’ ontving hij in 2015 de J.M.A. Biesheuvelprijs en voor ‘De goede zoon’ in 2019 de Libris Literatuurprijs.

Inmiddels verschenen er negen romans, de laatste was ‘Miniapolis’ in 2021. ‘Miniapolis is een roman waarin het kenmerkende universum van Rob van Essen zich weer op volle sterkte ontvouwt – vervreemdend maar altijd menselijk, melancholisch maar nooit zonder humor’, volgens Atlas Contact.

Er verschenen twee autobiografische kronieken en drie verhalenbundels. In 2022 verscheen zijn eerste gedichtenbundel ‘Alleen de warme dagen waren echt’. ‘De grens tussen een spannend verhaal en een ongeloofwaardig verhaal is soms erg dun en precies op die grens bevindt deze verhalenbundel zich. De schrijver vraagt de lezer om te geloven in onwaarschijnlijke gebeurtenissen en hij komt er mee weg’, volgens literair weblog Tzum.

De entree is gratis voor leden. Introducés en bibliotheekleden betalen €8,-, niet-leden betalen €12,-. (Foto: Stephan Vanfleteren)