Stedendriehoek

Leven en emotie in beton

DEVENTER – Beton geïntegreerd in het interieur is populairder dan ooit. En dat is niet gek. Naast dat beton oersterk is, duurzaam en sfeerbepalend, is het ook een natuurproduct. Er is dankzij deze eigenschappen dan ook veel mogelijk met beton. Of je nu in huis of buiten een stoere industriële look wilt creëren, of een rustige natuurlijke uitstraling, met beton kan het. Of betrek ‘buiten’ bij het huis door de stijl door te trekken in bijvoorbeeld het terras of de buitenkeuken.

Ivo Wewer is het gezicht achter Betonmeester. Als creatieve ontwerper, opgeleid tot 3D-vormgever, is hij steeds meer geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden die beton te bieden heeft. “Ik maak mijn beton zelf, waardoor mijn beton lichter is dan ‘gewoon’ beton. Door de toevoeging van vezels is het product echter wel net zo sterk en onverwoestbaar. Het leukst vind ik het als ik kan meedenken met de klant om een uniek stuk te maken, zoals bijvoorbeeld een complete buitenkeuken. Daarin laat ik het beton ‘leven’; geen egale betonlook zoals je nu overal ziet, maar een natuurlijke uitstraling die leven en emotie laat zien.”

Met beton kan bijna alles, volgens Ivo. “Wastafels, lampen, tafelbladen, kapstokken, aanrechtbladen, maar ook kan ik bedrijven (deels) inrichten met bijvoorbeeld een koffiecorner of een stoere, robuuste balie. Natuurlijk is het voordeel dat ik altijd maatwerk lever, zodat vrijwel elke maat mogelijk is. Daarnaast zorg ik dat elk product weer anders is, zodat elke klant een ‘eigen’ ontwerp heeft. Ook in de te combineren materialen kan veel verschil zijn. Zo zorgt de combinatie met hout voor een meer natuurlijke uitstraling, terwijl staal een stoere look creëert of een strak design. Eigenlijk (bijna) alles is mogelijk.”

Voor meer informatie, zie de website www.betonmeester.nl, stuur een e-mail naar info@betonmeester.nl of bel naar telefoonnummer 06-25057159.