Stedendriehoek

Lekker griezelen tijdens Kinderboekenweekspektakel

DEVENTER – Zondag 15 oktober, van 11.00 tot 16.30 uur, sluit Deventer de Kinderboekenweek traditiegetrouw af met het Kinderboekenweekspektakel. Dit betreft een samenwerking tussen De Leeuwenkuil (Kunstcircuit Deventer), Openbare Bibliotheek Deventer en de Deventer Schouwburg en wordt al meer dan vijftig jaar georganiseerd. Ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd een mooi programma samen te stellen met allerlei activiteiten rond het jaarthema van de Kinderboekenweek, ‘Griezelen’.

De activiteiten vinden plaats in de Deventer Schouwburg, De Leeuwenkuil (Kunstcircuit Deventer) en Filmhuis De Keizer. Alle kinderen uit Deventer en omgeving zijn van harte welkom om samen met vrienden of familie te genieten van het diverse programma.

 

Deventer Schouwburg

In de Deventer Schouwburg is een meet & greet met verschillende kinderboekenschrijvers. Er is een spannende leesshow met Edward van de Vendel (6+), Rindert Kromhout komt voorlezen uit ‘Ellie en Nellie en de gillende geraamtes’ (7+), Dieter en Ingrid Schubert geven een wervelende leesshow (4+) en Rian Visser komt voorlezen uit ‘Robots en Minecraft-monsters’ (6+).

Daarnaast zijn er verschillende voorstellingen in de Schouwburg. ‘De Drakentemmer’ (4+) is een grappige en spannende voorstelling over een dapper jongetje en een ‘enge’ draak. ‘Woeste Willem’ (4+) met de Kom Van Het Dak af Band is een vrolijke familievoorstelling naar aanleiding van het gelijknamige boek van Ingrid en Dieter Schubert. De hele dag brabbelen de twee eigenzinnige heksen Kora en Kato erop los in een geheimzinnige heksentaal. De dag wordt afgesloten met het kinderboekenweekconcert. Het Etty Hillesum Orkest en verteller Wim den Blanken nemen de kinderen mee op een griezelig avontuur.

 

Kunstcircuit Deventer

Er zijn verschillende griezelworkshops bij Kunstcircuit Deventer. Maak een  griezelfilm met Michiel Bos (8+), enge stripfiguren met Kikajon (6+), gruwels met Studio Dokter, een griezelig muzikaal hoorspel met Tijs van den Berg (6+), Robotmonsters met Techniki of leer een griezeldans van Base 4 Dance (voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar).

 

Filmhuis De Keizer

In het filmhuis kunnen kinderen genieten van de film ‘Dolfje het Weerwolfje’ (6+), de verfilming van het eerste boek van de populaire boekenreeks van Paul van Loon. De animatiefilm ‘Ted Sieger’s Molly Monster’ (4+) gaat over hoe het is om een oudere broer of zus te worden. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk, met uitzondering van

De Drakentemmer (4+) om 12.30 en 14.30 uur (€ 2,50), Woeste Willem (4+) om 11.00 uur (€4,00). Kaarten zijn te verkrijgen via www.deventerschouwburg.nl.  Meer informatie via www.kinderboekenweekdeventer.nl.