Stedendriehoek

Kunst en een beetje gluren

Het hele woonhuis Achter de Muren Vispoort 46 in Deventer is als expositieruimte ingericht. Huis, interieur en uitzicht zijn medebepalend voor de beleving van de tentoonstellingen. Kunst en een beetje gluren zeg maar.

“We hebben een sterke voorkeur voor kunstenaars die ‘de kunst van het weglaten’ verstaan”, aldus Martha Bijkerk. “Kunstenaars bij wie het niet zozeer gaat om de exacte weergave, maar meer om een suggestie, de aanzet tot een verhaal, een verwondering. Die je als kijker uitnodigt om in gesprek te gaan. In dat huis met die inrichting in die omgeving. Dat samen maakt een bezoek tot een unieke ervaring.”

Omdat de IJsselbiënnale niet doorging, kwam het eraan gekoppelde programma van Atelier Komma ook te vervallen. “Maar nu er weer ruimte is om mooie dingen te laten zien maken we daar graag gebruik van met de Zomerexpositie. Dorine de Soet en Simon Bos zijn de exposanten. Beide kunstenaars zijn geen onbekenden in de regio en hebben ook al eens eerder bij Atelier Komma geëxposeerd.”

Beide kunstenaars laten zeer verschillend werk zien. De kunst van Simon is veelal grafisch, sober en verstild, de kunst van Dorine is kleurrijk, warm en huiselijk. Het werk van Simon hangt beneden, dat van Dorine boven. De etages hebben daardoor een eigen klankkleur gekregen. “Zeer de moeite waard om te bekijken. Een zeepje bij de ingang is aanwezig en als u wilt kunt u iets drinken aan onze (zeer lange) keukentafel.

Tot en met augustus alle dagen op afspraak van 11.00-17.00 Bel voor een afspraak 0570-617546/06 25524432 (3 personen per bezoek). Vanaf september iedere vrijdag van 11.00-17.00 uur. www.atelierkomma.nl