Stedendriehoek

Kroamschudden bij Marianthema Herdertjestocht Gorssel

GORSSEL – Zondag 18 december verzorgt de Protestante Kerk Gorssel/Epse een sfeervolle Herdertjestocht door het dorp, met liefst duizend lichtjes. Een tocht voor iedereen die het kerstverhaal op een bijzondere wijze wil beleven en meemaken. Tussen 18.45 en 19.30 uur kan er gestart worden vanaf de kerk in Gorssel.

Bijzonder dit jaar is dat Maria centraal staat. Maria die als jonge vrouw van de engel te horen krijgt dat ze een zoon gaat baren. Maria zien we in de route ook, hoogzwanger en bezig met pakken van haar spullen voor de reis. Ga mee op een spannende en leerzame reis van Nazareth naar Bethlehem! Jozef en Maria deden dit met een ezel, onderweg komen we hen ook tegen. En natuurlijk zien we Maria met het kindje in de kribbe in de stal.
Je vervelen tijdens deze Herdertjestocht is bijna onmogelijk. Romeinen, schriftgeleerden, herders met schapen, engelen, wijzen uit het Oosten, herbergier, sterrenaanstekers en een paar figuren die nog geheim worden gehouden, vormen samen het complete kerstverhaal.

Ook is er muziek en zang onderweg. Er wordt gezongen door de Cantorij van de kerk onder leiding van Bert van Kooten. Henk Veenendaal en Daan Kien treden samen op. Men kan luisteren naar klanken van de Joppebloazers op de midwinterhoorns en de Boundless Brass Band speelt op de route mooie kerstnummers. Elke scène zal worden uitgelicht door Stefan Westerbeek van SoundWave uit Gorssel. Maar er zijn nog meer verrassingen onderweg.
In de pas opnieuw ingerichte kerk is er na afloop voor iedereen lekkere warme chocolademelk. Een traditie die al lang zo wordt gevierd in de kerk. Het belooft een bijzondere tocht te worden voor jong en oud.