Stedendriehoek

Kopje koffie en luisterend oor

DEVENTER – Vrijdag 4 maart is het alweer vijf jaar geleden dat De Ontmoeting in de Nieuwstraat de deuren opende. Albert-Jan en Jacqueline Cloo hebben, samen met een team vrijwilligers, in die jaren een volwaardige ontmoetingsplek en winkel in kleding en boeken neergezet, waar steeds meer mensen de weg naartoe weten te vinden. “En dat is belangrijk, want vooral in deze tijd is het belangrijk dat er een plek is waar mensen terecht kunnen voor een kopje koffie en een luisterend oor.”

Naast de inloopochtenden op vrijdag- en zaterdagochtend, waarbij iedereen welkom is van 10.00 tot 12.00 uur voor een gratis kopje koffie en gezelligheid, zijn er ook gezamenlijke maaltijden op donderdagavond. “Bij deze bijeenkomsten merken we heel sterk dat er grote behoefte is aan verbinding, contact maken, even je verhaal kunnen doen… het lijkt zo eenvoudig, maar dat is het zeker niet voor iedereen. Hier is iedereen welkom om samen te zijn, te ontmoeten…”

Vijfjarig jubileum voor De Ontmoeting in de Nieuwstraat

Nog een activiteit die hier wordt georganiseerd, is een naaicursus voor buitenlandse vrouwen. “Dit wordt georganiseerd door Marieke en Elisabeth. Marieke woonde zelf 14 jaar in Afrika en weet als geen ander hoe moeilijk het is om hier (weer) je draai te vinden. Hier kunnen de vrouwen elkaar ontmoeten, de taal leren, maar vooral ook dingen leren maken met de naaimachine.” De gemaakte artikelen worden vervolgens verkocht in de winkel. Jacqueline heeft hierbij nog een oproep: “Als iemand nog een naaimachine heeft staan die nog werkt en daar niets meer mee doet, dan kunnen wij deze heel goed gebruiken voor onze cursus!”

Een groot aanbod boeken en kleding
Maar hier gebeurt zoveel meer. Naast een volwaardige christelijke boekhandel is hier ook kleding te koop en wordt er gratis kleding uitgedeeld aan klanten van de voedselbank. De afgelopen tijd heeft De Ontmoeting ook nog eens een online boekenwinkel opgezet die te vinden is onder www.deontmoetingboeken.nl

Alpha-cursus
In maart start er weer een Alpha-cursus. Tijdens de avonden krijgt iedereen de mogelijkheid op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Aanmelden is al mogelijk, neem daarvoor een kijkje op de website of loop even binnen aan de Nieuwstraat 21. Voor alle informatie over de activiteiten, zie de website: www.deontmoeting-deventer.nl