Stedendriehoek

Koningsfestival in Havenkwartier

DEVENTER – Gerard Ekdom, Woezel & Pip, lekker eten en vooral veel entertainment. Het Deventer Koningsfestival is een nieuw initiatief van de organisatie van het Deventer Stadsfestival en wordt op woensdag 26 en donderdag 27 april gehouden in het Havenkwartier. Op donderdag 27 april (Koningsdag) is het gehele programma gratis toegankelijk, op woensdag 26 april (Koningsnacht) wordt entree gevraagd. Als locatie is gekozen voor het Havenkwartier, op loop- en fietsafstand van het stadscentrum.

“De organisatie voor een feest als dit is een primeur voor Deventer”, zegt de organisatie, die onder andere bestaat uit Maurice Endeman en Dennis Brugman. “Wij willen een leuke feestdag voor het hele gezin. Daarom hebben wij op Koningsdag gekozen voor een breed familieprogramma met overdag de nadruk op gezinnen. Voor iedereen wordt het een gezellige dag. Om 11.00 uur gaat het terrein open, waarna een uurtje later de minitheatershow van Woezel & Pip op het programma staat. Aansluitend is er de mogelijkheid met de populaire hondjes op de foto te gaan. Maar natuurlijk gebeurt er meer deze dag. Zo zijn er later op de dag voorstellingen van dansschool Danzo, is er muziek en zijn er randactiviteiten en springkussens aanwezig.” Het gehele programma is gratis toegankelijk. Het is niet toegestaan eigen eten of drinken mee te nemen.

Een bomvol programma
Geen Koningsdag is compleet zonder een flinke dosis muziek. En de organisatie heeft dan ook flink uitgepakt met het aanbod voor het publiek. “Zo staat later op de middag de populaire radio DJ Gerard Ekdom op het programma. Hij opent de avond voor een vol programma met veel Deventer DJ’s: onder meer de Wonderboys, Leon B. en Ronnie Baxter staan op het programma.” Bij een goed feest hoort natuurlijk eten en drinken. Het eten wordt deze Koningsdag verzorgd door Fooddock, dé foodhall van Oost-Nederland. Bij alles stands is een speciaal Koningsdagmenu beschikbaar en ook worden er buiten extra foodtrucks geplaatst. Piknik is tevens geopend en maakt onderdeel uit van het festivalterrein. 

Koningsnacht
Voorafgaand aan Koningsdag is het eerst tijd voor een goed feest tijdens Koningsnacht. Op Koningsnacht (woensdagavond) opent het terrein om 18. 00 uur en is er een vol programma met onder meer Lady Bee, Giocatori, Danjah en Freddy Moreira. Koningsdag is gratis toegankelijk, maar voor Koningsnacht zijn tickets nodig. Tickets voor Koningsnacht zijn verkrijgbaar voor 9,95 euro via de website van het festival. Op de dag zelf kunnen ook tickets worden gekocht; bezoekers betalen dan 15 euro om binnen te komen. Ook hier heeft de organisatie aan iedereen gedacht. “Het programma is toegankelijk voor alle leeftijden en duurt tot 00.00 uur. Voor wie daarna nog niet is uitgefeest is er een afterparty in het Burgerweeshuis, dat gratis toegankelijk is met een ticket voor Koningsnacht.”

Meer informatie via de website: www.deventerkoningsfestival.nl