Stedendriehoek

Koerkamp Boerenland Wandeltocht

BATHMEN – Op zaterdag 26 en zondag 27 november wordt de Koerkamp Boerenland Wandeltocht georganiseerd door de Stichting Bathmen Promotie. Wandelaars kunnen op beide dagen dezelfde routes wandelen.

Inschrijven en starten kan bij Bras-Koer (voorheen De Koerkamp), Bathmenseweg 18 te Lettele. Dit jaar heet de tocht dan ook voor het laatst de Koerkamp Boerenland Wandeltocht. Volgend jaar is de naam van de tocht alleen Boerenland Wandeltocht, omdat de naam van De Koerkamp is verdwenen met het gelijknamige café-restaurant.

Er kan 5, 10, 15 of 25 kilometer worden gewandeld. Wie 25 kilometer gaat wandelen, kan starten van 9.00 tot 11.00 uur. Voor de andere afstanden kan men starten tot 12.00 uur. Iedereen dient te finishen voor 16.00 uur, want dan sluit het startbureau. De kosten voor deelname bedragen €4,- per persoon. Leden van KWBN ontvangen op vertoon van hun lidmaatschapspas, op het inschrijfgeld een korting van €1,-.

De vrijwilligers van de Stichting Bathmen Promotie hebben prachtige wandelingen uitgezet. De tochten voeren door het mooie Sallandse coulisselandschap. Men kan genieten van mooie ‘doorkijkjes’, weilanden, bossen, houtwallen en heggen. De routes lopen over bospaden en gaan over zowel verhard als onverhard terrein en dwars door het boerenland.