Stedendriehoek

Kloosterbraderie en oliebollen op Nieuw Sion

DIEPENVEEN – Op zaterdag 30 december verzorgt Klooster Nieuw Sion voor het eerst een kleine kloosterbraderie. “Kom proeven van het klooster en vier met de kloostergemeenschap de smaken van eigen erf. Er zijn activiteiten voor de kinderen, vuurkorven, een mini-schaapskudde, warme dranken en gezelligheid. De opbrengst van de mini-braderie en de bijbehorende jaarlijkse oliebollenactie komt ten goede aan de groei van de woongemeenschap van Nieuw Sion en het onderhoud van het kloostercomplex.

Als kloostergemeenschap koestert Nieuw Sion een droom om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn, en zoveel mogelijk producten ‘van eigen erf’ te gebruiken voor de maaltijden van gasten en bewoners. Daarin heeft het klooster in 2023 een enorme stap voorwaarts kunnen zetten. De eigen moestuin levert, mede dankzij de komst van een nieuwe moestuinkas, steeds meer eigen groente en fruit op, er wordt eigen kruidenthee gemaakt, koffie gebrand en kloosterbier gebrouwen. En alsof dat nog niet genoeg is, is al het gebak in de eigen koffieschenkerij huisgemaakt met hulp van tal van vrijwilligers.

Van al deze producten kan op de kleine braderie geproefd worden en het is mogelijk om huisgemaakte oliebollen, kloosterbieren en moestuinhapjes mee te nemen voor Oud & Nieuw.  Toegang tot de mini-braderie is gratis.

Activiteiten

Jong en oud zijn welkom op het klooster. Er is chocolademelk en marshmallows, men kan walnoten kraken, popcorn maken, de schapen bekijken en er is een kleine speurtocht. Daarnaast zijn de kloostertuin en de kloosterkerk te bezichtigen. Meer informatie en tijden: www.nieuwsion.nl/programma